A függönykarnis felszereléséhez muszáj a téglába fúrni?
Van egy ütvefúróm, de nőként nagyon kevés tapasztalatom van vele.
A lakás fala úgy néz ki, hogy néhány centi gipszkarton, utána tégla.
A vékony kis fúróval csak a gipszkartonig jutottam, utána nem mertem erőltetni.
Kérdés, hogy szerintetek elég, ha csak a gipszkarton tartja meg a függönykarnist? Kb 180 centi hosszú, fém, három ponton rögzíteném, és két vékony függönyt kéne tartania.
Vagy befúrsz a téglába (vídiafúró kell), vagy ha végképp nem megy veszel teleszkópos karnist, azt nem kell fúrni.
Nem gyenge az a gipszkarton. Megtartaná az a karton, ha tudnál ilyen szárnyas tiplit beletenni
Ha nem, akkor kènytelen leszel a tèglába fúrni, ès olyan normál tiplit ami a tèglába is beleèr.
Mindez attól függ, hogy van feltève a gipszkarton
Bele kell fúrni a teglába sajnos máshogy nem nagyon megy.
A gipszkartonos tipli ok ha képet raksz fel pl. de a függönyt napi szinten húzogatod így oldal irányú terhelést is kap.
M4 Molly dűbel méterenként 1 db bőven elegendő, de ez csak akkor megoldás, ha van előtét falad mert a gipszkarton mögött kb 4 cm helyre van szüksége a dűbelnek. Ezen kívül kell hozzá egy szerszám amivel össze huzatod.
A műanyag menetes tiplit nem javasolnám, mert a függönyt alapvetően elbírja, de ezeket rángatják, és ezt viszont nem szereti. ezt inkább lámpákhoz, képekhez, apróbb kacatokhoz javasolt alkalmazni.
A gipszkarton szárnyas tipli szintén alkalmas a feladatra, de azt inkább 60-80 cm-ként kéne rakni. Hátránya, hogy itt is kell hely a tiplinek a fal és a gipszkarton között ~2,5 cm.
Tégla falban a 6-os tipli bőven jó,
A csavar hosszát neked kell tudnod 4-4,5 mm átmérőjű kell hozzá
Nagyon köszi a válaszokat mindenkinek!
#2 ezt nem értem, az ilyet mi tartja meg, ha nem a csavar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!