Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Új gázkazán vásárláskor mire...

Új gázkazán vásárláskor mire figyeljek? Honna tudom, hogy amit veszek az jó lesz a régi helyére?

Figyelt kérdés

Amik megvannak:

- legyen azonos teljesítmény

- kémény csatlakozója legyen ugyanakkora átmérő

- legyen 5 csatlakozója (1 bejövő gáz, 2 radiátor csatlakozó és 2 melegvíz csatlakozó

Ezenkívül?

2023. júl. 7. 20:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A kazánok csereszabatosak.Szabvány szerint készülnek.
2023. júl. 7. 20:36
 2/12 mindentudó99 ***** válasza:
Arra figyelj hogy kérd ki egy szakember tanácsát. Nem tudom milyen kazàn gondolom régi. Akkor az újat be se kötheted abba a kéménybe. Szólj gàzszerelősek
2023. júl. 7. 20:39
 3/12 anonim ***** válasza:
Jobb ezt arra a szerelőre bízni,aki felszereli.Egyéb alkatrészek is kellenek.
2023. júl. 7. 20:46
 4/12 A kérdező kommentje:

"Akkor az újat be se kötheted abba a kéménybe"

Mert, miert nem jo neki a kemeny? 20 eve jo volt, mar most nem jo neki?

2023. júl. 7. 20:51
 5/12 anonim ***** válasza:
4 Sok esetben nem. Google: Kondenzásios gázkazán, Turbos gázkazán, Nyiltégésterü gázkazán.
2023. júl. 7. 21:04
 6/12 anonim ***** válasza:
20 éve turbós kazánok voltak, jelenleg csak kondenzációsat lehet beüzemelni. Ezt terveztetni kell, és új kémény is kell hozzá.
2023. júl. 8. 04:12
 7/12 A kérdező kommentje:
westen starmaster 240fi honnan tudom hogy ez turbos-e?
2023. júl. 8. 07:01
 8/12 A kérdező kommentje:
tegyuk fel kondenzacios a 15 evvel ezelotti kazanom. ilyen esetben a kemenye is megfelelo szerintem, leegyszerusodne a kazancsere?
2023. júl. 8. 07:03
 9/12 anonim ***** válasza:

6+

Hát úgy hogy ezt: "westen starmaster 240fi" beírod a google-ba, a találatok között olvasgatsz, és megtalálod a választ a kérdésedre.

15 éve a kondenzációs kazánok horror áron voltak, 2-3x többe kerültek, mint a turbósok. A tied turbós!!!

Szóval keresel egy gázszerelőt és intéz mindent. A kazánt meg hozhatja ő is, vagy megmondja milyent érdemes jelenleg rendelni online.

Sőt, ha a gázcsöved sem felel meg a legújabb előírásoknak, azt is ki kell cserélni. Általában a turbós kazánok csövezésével nem szokott gond lenni, de avascsöveknek is van élettartama. 8-900000-es összköltséggel kalkulálhatsz.

2023. júl. 8. 11:40
 10/12 mindentudó99 ***** válasza:
Na akkor a règi kèmény nem jó.
2023. júl. 8. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!