Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ésszerű lehet e próbálkozni...

Ésszerű lehet e próbálkozni 30 X 30 -as járólappal lerakni körülbelül két négyzetmétert fuga nélkül?

Figyelt kérdés
2023. jún. 30. 19:55
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem.
2023. jún. 30. 20:05
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért akarod lerakni fuga nélkül?
2023. jún. 30. 20:24
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
fuga nélkül csak a direkt fuganélkülire gyártott lapokat tudod lerakni, a többiben simán van annyi szóras a meretben dobozon belül is, hogy a sor végére elcsúszik pár mm-t.
2023. jún. 30. 20:50
 4/10 anonim ***** válasza:
86%

Az előbbi válaszon kívül még hozzáteszem, hogy a fugát nem hiába alkalmazzák évszázadok óta: felfogja az esetleges tágulási különbségeket.

Egyszer nyaralni voltam és a fürdőszoba talajcsempéi felpúposodtak. Alig-alig volt köztük fuga.

2023. jún. 30. 21:59
 5/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Azért gondoltam fuga nélkül mert világos színű a járólap és a másik helyiség járólapozás akkor derült ki vagyis utána ahogy fuga nedvességtől és akár mitől sötétedett alkalomadtán... Ami nem volt szép

Lehet hogy érdemes sötét fugát választani (ha nem is feketét de valami sötétebb árnyalatot) (?)

2023. júl. 1. 12:06
 6/10 A kérdező kommentje:
Végül is a fuga nélküli dolog az lehet hogy kisebb méretű csempék nél volt alkalmazva.... De emlékeztem ilyesmire hogy kihagyták a fugát...... (?)
2023. júl. 1. 12:07
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Válassz sötét fugát!

Nekünk a burkoló ajánlotta - van ahol világosabb verzióban a barnás-csokoládé márványos a járólapunk, van ahol kicsit sötétebb, de alapvetően mind világos, rusztikus széllel, - mivel a felmosástól amúgy is beszürkülne. Eleve sötétszürke fuga van a padlón és nagyon jó, kontrasztos lett tőle. Olyan, mint egy szépen konstruált szőnyeg, nagyon szeretem még 15 év után is.

A vécében a barna járólap és barna csempe 3 színárnyalata közé ment ugyanaz a közép-barna fuga. Így a sötétebb csempe mellett világosnak látszik, a világos csempe mellett sötétnek, a fuga, de a középbarna járólap mellett is nagyon szép és egyazon színt használt a burkoló.

A fürdőszobában maradt a fehér fuga, mert ott eleve fehéres mintájú a kék járólap is, de az be is szürkült és nem egyenletes színű.

Fuga nélkül falon jó a csempe esetleg, járólapnál nem jó. Amikor takarítanád ott lesz a résekben a kosz, a víz megáll felmosáskor és nem tudod kiszedni a résből ami beleakad, lerakódik. Ráadásul járáskor a talpadnak is rossz lesz.

A fugáknál is éppen olyan széles színspaletta van ma már, mint a festékeknél. Keress olyat ami szépen mutat a járólappal. A szürke nekünk bevált, de mint írtam, a barna is jó.

Rokonaink viszont kék fugát használtak, az nem vált be nekik, az is beszürkült és csúnyán hullámzik a szín a fal peremén ahol a szegélyt is még ugyanolyan kékkel fugázták le, mint a padlót, de a felmosó nem ért hozzá teljes magasságában.

2023. júl. 1. 12:53
 8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!
2023. júl. 1. 13:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Magunknak burkolok elvagott greslappal (60x60) es a fuga letszukseglet tobb szempontbol!! Mindenkepp tegyel fugat. Lehet szurket is venni vagy barmilyen sotetebb szint!
2023. szept. 29. 06:23
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!
2023. okt. 1. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!