Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Adott egy szoba, aminek az...

Adott egy szoba, aminek az alja homokos, nincs betonozva. Ide szeretnénk lamináltat lerakni. A fólia és a hungarocell hová kerüljön, hogy szigetelést képezzen? Mi a sorrend?

Figyelt kérdés
2010. okt. 12. 19:31
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem szeretnélek befolyásolni, de biztos vagy benne, hogy a laminált padló a tökéletes választás? Ha véletlenül kiömlik egy pohár víz vagy felmosóvödör fel fog hólyagosodni, puklisodni, saját tapasztalat. Dobhatod ki utána. Ha kihúzható ágy van a szobában, akkor tele lesz csikarásokkal a felülete. Valóban szép, de nem praktikus. Manapság lehet kapni nagyon szép fa hatású pvc padlókat, ami könnyen tisztítható, minőségi felületű.

[link]

[link]

[link]

2010. okt. 12. 19:51
 2/10 anonim ***** válasza:
Nálam laminált parketta van a szobákban. A padlóra kiömlő víztől egyáltalán nem hólyagosodik fel, sőt havonta minimum egyszer jól fel is mosom és semmi baja sem lesz. Ha jobb minőségűt veszel, akkor nem fog olyan gyorsan kopni. Viszont én se ajánlom Neked a laminált parkettát. A homokos padló gondolom nem egyenletes sík, így könnyen előfordulhat, hogy valahol elnyílik az illesztés és így nem lesz túl esztétikus.
2010. okt. 12. 20:11
 3/10 P.Pityu ***** válasza:
Szerintem betonozd le parkettázás elött.Lehet hogy macerás, de mindenképp megéri.Döngölt homokpadló már a multé.Dohos,nem stabil, a modern padlóburkolók nem rakhatók rá.
2010. okt. 12. 21:04
 4/10 anonim ***** válasza:
P.Pityu-val egyetértek, betonozz!
2010. okt. 12. 21:14
 5/10 anonim ***** válasza:
Homokra nem lehet és nem is szabad padlót rakni.
2010. okt. 12. 23:52
 6/10 A kérdező kommentje:
egy sor kimaradt:) természetesen a betonozáskor!!mi a sorrend. Nem a 999.-os lamináltat vennénk, ezért nem szabad apróságoknak meglátszani rajta. A PVC is jó, de a szobába nem szeretném.
2010. okt. 13. 04:41
 7/10 A kérdező kommentje:
egyébként van valami nagyon fontos szabály, amit betonozáskor be kell tartani? Pl. ha szoba van csinálva, azt hogyan kell utókezelni(locsolni).
2010. okt. 13. 04:43
 8/10 P.Pityu ***** válasza:

Ha profin akarod csinálni akkor 2 réteg beton kellene egy szerelő,és egy szintező.A kettő közt van a szigetelő és egy "technikai" vizszigetelő fólia.A parketta alá mindenképp rakj egy párazáró fóliát.

Ha csak egy szobát betonozol,akkor csinálhatod úgy is ,hogy az egy réteg betont a szigetelő vastagságával lejjeb húzod.Arra rakod a hőszigetelést,és arra közvetlenül a laminátos parkettát.

2010. okt. 15. 21:10
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm Pityu a válaszod, remélem minden sikerül a végére:)
2010. okt. 16. 06:37
 10/10 Karasz Gyula válasza:
Elmondom, én hogy csináltam: Kimaradt a párazáró szigetelés, ezt már pótolni nem tudom. 6 centi sódert szépen lesimítottam léccel. Arra cementet szórtam, és előbb villával, majd gereblyével belekevertem a sóderbe. Kerti locsolóval leöntöztem. Mikor csontszáraz lett, 2 centi hungarocell, arra hablemez, amit a parkettával adnak. A laminát lerakására elég jó leírások vannak az interneten.
2012. dec. 16. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!