Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kanapé szivacsának helyre...

Kanapé szivacsának helyre hozásához van ötleted?

Figyelt kérdés

Ingyen elhozható, L alakú kanapé az alany. Azt mondta az előző tulajdonosa, hogy qz unoka ráugrott,amitől a rugók "eltörtek" ezért ott van egy "horpadás az ülő felületen. Helyszínen gyorsan meg néztem, rájöttem hogy a rugót pikk-pakk vissza lehet eszkábálni, elhoztam. A rugók vissza is lettek rakva. Nem tudom hogy magyarázzam,nem "spirál" rugós,hanem ilyen sűrű S alakban fut vízszintesen az ülőrészi szivacs alatt. A lényeg hogy a helyükre kerültek vissza,tartanak is szépen. Ám a horpadás meg maradt. A szivacs deformálódhatott el? Lehet valahogy javítani? Láttam olyat hogy a szivacsot gőzölték és visszaugrott eredeti állapotába. Érdemes lenne egy gőzölőre benevezzek hogy helyre álljon? A szivacsban biztosan nincs rugó, csak keresztben alatta.

Köszi minden segítő választ!

2023. jún. 19. 13:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Csere.
2023. jún. 19. 14:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A gőzölő nem hiszem hogy jó megoldás lenne, a szivacs műanyag, és mint ilyen a hőre valószínűleg zsugorodik és nem visszaáll eredeti méretére, alakjára.

Nem hiszem, hogy a sérülés miatt van az a horpadás, inkább már kiülték - vagyis összetömörödött a szivacs. Ezt cserével lehet javítani.

Ha bátor vagy akkor le kell óvatosan szedni a kárpitot, alóla kivenni az ülőrész szivacsát és venni a helyébe egy másikat, majd visszaszegelni.

Egy ilyen kárpithoz is jó kis szögbelövő pisztolyt (elektromos tűzőgép) 2 hete vettem más célra, 10 ezer alatt volt kapoccsal együtt. A szivacs már drágább, de a közeli textilboltban lehet hogy tudnak neked szerezni vagy vehetsz interneten méretre.

[link]

A kárpitos annyiba kerülne mint venni egy újat, én most szeretnék kanapén huzatot meg szivacsot cseréltetni. Megvennénk újonnan ha lenne olyan ami illik a szoba többi bútorához, de nincsen csak iszonyat pénzekért.

De ha nem ragaszkodsz ahhoz, hogy az a huzata látsszon ami a kanapén van, akkor vehetsz egy méretre készített ülőpárnát rá és akkor nem kell szétszedni, a tetejére meg egy huzatot, hogy eltakarja azt a külön párnát és vele a kanapé többi részét.

[link]

2023. jún. 19. 15:30
 3/5 A kérdező kommentje:
Ahh, nagyon szépen köszönöm a terjedelmes választ!☺️ Amúgy is terveztem átkárpitozni mert ilyen borzasztó műbőrből van ami hámlik😄 Kézi kárpitozó van is itthon,apróbb dolgokat már kárpitoztam át,neki esek ennek is akkor. Szivacsot pedig szerzek akkor valahonnan☺️
2023. jún. 19. 16:11
 4/5 anonim ***** válasza:
Sok sikert!
2023. jún. 20. 01:19
 5/5 anonim ***** válasza:

" A szivacs deformálódhatott el? "

Hát ezt is nézd meg.

2023. jún. 23. 07:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!