Kihajtható napellenző javítása hogyan?
6 x 3 m-es. A vászon 1,5 m-es szalagokból van összevarva.
A varás két helyen szétjött.
A cég csak horribilis pénzért cserélné a vásznat.
Korábban ragasztó szalaggal összfogtam behúzva/felcsavarva önmagát összenyomta.
Maga a műanyag szalag azonban egy éven belül a mozgástól elrepedt.
Valami olyat keresek, aminek jó a tapadása és szövetszálak erősítik magát a ragasztó szalagot.
Korábban többet kipróbáltam, csak egynek volt elég jó a tapadása a vásznon.
A kérdésedre pontos választ adni nem igazán tudok, gondolom a szakszerű javítás spéci gépet, vagy tudást igényel, ezért drága.
Kerüljük meg a problémát: megengedhető, hogy hézag legyen a mostani varrás helyén? Ha igen, szétszedném, kézzel vagy varrógéppel tennék rá egy 1,5-2 cm-es szegést, abba belül valami műanyagot merevítésnek. 5-10 centinként ringlit ütnék bele, és ezt tartós zsinórral összefűzném.
A cég, aki feltette nem javítja, csak cseréli.
Leszedik az egész szerkentyűt, elviszik, méretre összeállítják az új ponyvát, felteszik és visszaszerelik.
- Az automata -szélérzékelős- behúzót 110 ezer körül akarták cserélni. Semmi baja nem volt csak az elemcsere után újra kellett inicializálni. -Annak idején grátisz adták és az egész került 110 ezerbe.
Magának a ponyvának semmi baja, bár tizenegynéhány éves.
A szétszedés sem egyszerű -van róla a YouTube-on film- főleg 75 évesen.
A ragasztószalagos megoldás jó lehetne, ha találnék megfelelőt.
Amivel megcsináltam, a korábbi "lomok" között találtam, elfogyott.
Ilyen jól tapadós kellene, ami megtapad a szöveten, ráadásul szövetszállal erősített, azaz a mozgástól nem reped el olyan hamar.
Két és fél méter magasan csak alulról férsz hozzá, ill. a rést szétfeszítve tudsz felűlről, néhány centi után feladtuk.
Kb. 2 x 1 méteren jött szét a varrás. + a szövetszélek a varrás mentén valami ragasztóval be lettek kenve, plusz az impregnálás, amit csak árral lehetett átbökni.
Na.
Vettem a temu-tól sátorjavító ragasztó szalagot.
Egyelőre úgy néz ki, hogy tökéletes.
Igaz, még nem volt komolyabb eső.
Meglátom, meddig bírja a "ragacs".
A régi magától lepotyogott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!