Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hengerrel lefestettem az...

Hengerrel lefestettem az asztalt, és az első réteg elég ronda lett, lehet ezen javítani még?

Figyelt kérdés

Szóval életemben először próbálkozom festéssel, gondoltam poénból lefestem az asztalt (lány vagyok, ha ez mentség)... és sajnos egy csomó szösz a hengerről beleragadt a festékbe, úgy néz ki. Meg úgy az egész néhol foltos, nem lett túl szép és sima.

Elvileg 6 óra múlva mehet rá a második réteg, az fog valamit javítani a helyzeten szerintetek? Valami tippet adjatok légyszi :D

2023. máj. 23. 17:58
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A legokosabb, ha miután megszáradt, az egészet lecsiszolod, ez jobb nem lesz.

De milyen hengert használtál, hogy lejönnek róla szöszök?

Én is nö vagyok, nem bonyolult lefesteni valamit, de elö kell készíteni - letakarítani, adott esetben lecsiszolni, portalanítani és normál hengert használni. Meg a festék sem mindegy.

2023. máj. 23. 18:18
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! :)

Mielőtt nekiláttam, eléggé utánaolvastam, mit hogy kell, de sehol nem volt írva, hogy a henger szöszölni fog. Ez egy tök átlagos szőrös henger, ilyen volt az üzletben - nem tudom, milyen a "normál" henger, nagyon sokféle van.

Az előkészület is megvolt természetesen, szóval, nem tudom, nem hiszem, hogy az lett volna a baj...

2023. máj. 23. 18:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell csiszolni finom csiszolópapírral. Nem tudom milyen henger hagy maga után szöszöket, de nem lehet valami jó minőségű, esetleg annyira sűrű volt a festék, hogy szó szerint kitépte az ecset szálait.
2023. máj. 23. 18:24
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor rácsiszolok. Azt lehet 6 óra múlva, vagy várjak vele még többet?
2023. máj. 23. 18:32
 5/9 anonim ***** válasza:

Teljesen száraznak kell lennie. A hat óra száradási idő sokmindentől függ (hőmérséklet, páratartalom, légmozgás stb). Ha nem nagyon sürgős akkor várd meg a holnap reggelt. Ha nagyon sürgős akkor meg hozzányúlsz és amikor porszáraznak érzed akkor mehet a csiszolás.

Utána jöhet a második réteg. Nem tudom milyen asztal és hol van tárolva, de jó eséllyel majd lakkozni is kell. Az tökugyanaz mint a festés csak más az anyag amit felhordasz.

2023. máj. 23. 18:36
 6/9 NTBS ***** válasza:
Esetleg csiszolás után még egy réteg?
2023. máj. 23. 19:03
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy már javasolták, inkább szedd le ezt a réteget! Nem tart sokáig. Vegyél kétféle csiszolópapírt, fára valót, legyen egy 60-as vagy 80-as a durvább csiszoláshoz és utána egy 100-as vagy 120-as a finom csiszoláshoz. a papír hátulján látod a jelzést hogy fémre vagy fára való meg a nagy számokat.

Vegyél olyan hengert ami kifejezetten ahhoz a fajta festékhez való! Amit használtál az valószínűleg falfestéshez jó diszperzites festékekhez. A falon nem gond ha szálacskák maradnak. Neked inkább egy szivacshenger kell majd, de van másféle henger is. Kérdezz rá az üzletben hogy ahhoz a festékhez melyik a jó és egy olcsóbbat vegyél meg! Ha méretben ugyanakkorát veszel mint ami van már akkor a nyelét nem kell megvenned csak a hengert kell lecserélned rajta.

Festéskor többször menj át a felületen, ne össze-vissza csináld, hanem szépen, vonalban! Használj festéket rendesen az első réteghez és azt egyenletesen terítsd el! A második réteg majd gyorsabb, könnyebb lesz és kevesebb festék kell hozzá, kipótolja az esetleges színproblémákat. De ha az első réteg nagyon foltos akkor a második sem fogja eltüntetni.

Amúgy én is nő vagyok, ez már nem a férfiak képessége ma már, hogy ilyet végezzenek. a férjem soha nem szeretett festeni, mindig én csinálom, mindegy hogy bútor, fal, kerítés vagy fém. A lányom ugyanígy a fiaimmal együtt. Van aki szeret ilyennel foglalkozni van aki meg nem. Én meg falat fúrni nem szeretek és villanyt szerelni, azt meg a párom csinálja. :)

2023. máj. 23. 22:53
 8/9 anonim ***** válasza:
31%
Sokkal jobb lett volna ha ecsetet használsz! És milyen festék? Mert amit a falra kensz az nem jó.
2023. máj. 23. 23:56
 9/9 A kérdező kommentje:

#7 köszönöm szépen, veszek akkor egy másik típusú hengert

#8 konyhabútor festék

2023. máj. 24. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!