Hogyan tudom megjavítani a gurtni feltekerőt?
Visszahúzó-automata csere, ahogy az egyetlen válaszoló írta.
Sikerült különben a manőver?
Nem nehéz megcsinálni, nekem is tökéletesen sikerült, de soha nem zsíros/kolbászos/zserbós kézzel húzogattam a gurtnit, így én az enyém nem ragadt. Inkább az új automatából húztam ki a gurtnit és abba tekertem vissza a régit, mert nem akartam kimászni az ablakba a hetediken - talán ez érthető.
"Inkább az új automatából húztam ki a gurtnit és abba tekertem vissza a régit, mert nem akartam kimászni az ablakba a hetediken - talán ez érthető."
Na, mostmár automatához adnak gurtnit is? Ilyennel még nem találkoztam, és nem is logikus, mivel redőnyfüggő a gurtni típusa (van körkeresztmetszetű és lapos). Teljesen jól csináltad amúgy.
A gurtnicseréhez egyébként nem kell kimászni az ablakon. Le kell szedni az ütközőbakokat, felhúzni a redőnyt teljesen, szikszalaggal leragasztani 2-3 helyen. Utána húzni a gurtnit ameddig lehet, ekkor előbukkan a gurtni bekötés vége a redőnytengelynél. Ezt a gurtnivéget egy kampós dróttal ki kell bányászni. A régihez hozzáolvasztani az újat, majd a kampóval áthúzni az új gurtnit a tengelydobon. Csomózni, visszaütköztetni. Ha megvan, redőnytengelyt 2-3x visszaforgatni, ragasztót leszedni, ütközőket visszarakni. Gurtnivéget bekötni az automatába és kész is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!