KOnyhabútort újra lehet laminálni?
Figyelt kérdés
Négy éves konyhabútorom néhány ajtójáról felvált ez a külső borítás, és az egyik el is repedt keresztben. Mit tudok vele csinálni?2010. okt. 10. 12:39
1/6 anonim válasza:
Amennyiben bútorlapból (laminált forgácslemez; 16 vagy 18 mm vastag)készült, olcsóbban kijössz, ha új ajtót szabatsz rá.
Ha az ajtó meg is van dagadva, akkor (sok) vizet kapott, és amiatt vált le a laminálás, de ha nincs megdagadva, akkor gyártási hibára gyanakszok.
2/6 A kérdező kommentje:
Nincs az ajtó megdagadva. legalábbis nem szorul,nem érzem, hogy meg van vetemedve vagy ezt honnan tudhatom meg , hogy meg van e ?
2010. okt. 10. 20:05
3/6 A kérdező kommentje:
DE egyébként igen, bútorlapból van. Hát ez marha jó. Még csak nem is a legolcsóbbat vettem.
2010. okt. 10. 20:05
4/6 anonim válasza:
Dagadás alatt vastagsági dagadást értettem. Ez könnyen ellenőrizhető egy mérőszalaggal, vagy annak hiányában a bútorlap élét kell megnézni, és ha az vastagabb, mint az élfólia/ABS szélessége, akkor bizony vizet kapott.
Ha tudod a bútorlap színét, akkor lapszabászatban aránylag olcsón tudod cseréltetni az ajtókat, feltéve, hogy "alap" színről (erezetről) van szó, azaz nem kell egy egész táblát megvenni, mert az bizony húzós már.
5/6 1972Levi válasza:
Szerintem az is fontos, hogy egy 4 éves ajtó miért dagad, reped meg.meg kellene találni az okot, különben 4 év múlva kezdheted elöről. Lehet, hogy közel van a sütő? Vagy nekiesett a gyerek a szobamotorral? Vagy ráfolyik a mosogatóvíz? Esetleg a kádban mosta húsvétkor az asszony bő vízben? Laminálni a gyárban tudnak, lehet rátenni famintás matricát, de gányolás kategória. Meg ha levált az elöző réteg, akkor nem is egyenletes a felszíne, tehát nem ragad meg szépen, és nem lesz síma a felület.
6/6 A kérdező kommentje:
Hát, a konyhabútornak pont azok az elemei váltak el, amik a legtávolabb vannak a sütőtől, mosogatótól, szóval amik legkevesebb hőt, párát gőzt kapják. Semmit nem csináltam vele, amitől repedhetne, szétválhatna...
2010. nov. 9. 18:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!