Fémkerítés felújításánál a régi festék leszedésére milyen fúróba fogható eszközt érdemes használni, már ha létezik ilyen?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 20. 09:23
1/9 anonim válasza:
Van kompatibilis drót korong.
Fazékkefe, drótcsiszoló vagy kefekorong néven megtalálod.
Általában azért ez sem ad 100%os eredményt, szóval érdemes kéz közelben tartani egy flexet.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Akkor jól gondoltam a fazékkeféről, hogy ilyesmire találták ki, csak mert épp láttam egyet és gondoltam, hátha jó erre, akkor gyorsabban végzek, mint kézzel..
2023. ápr. 20. 09:54
3/9 anonim válasza:
Arra ügyelj, hogy tökéletesen záró védőszemüveget vegyél fel ill. arcmaszk sem árt, mert a letöredező apró acéldrót darabok súlyos sérüléseket tudnak okozni.
4/9 A kérdező kommentje:
Értem, gondoltam rá.., előbb megnézem azért kézzel, ha nem annyira küzdelmes, akkor azért nem fogom erőltetni a gépet.
2023. ápr. 20. 10:25
5/9 anonim válasza:
Fazékkorong plusz flex a minimum. Legjobb lenne szétkapni és homokszórni.
6/9 anonim válasza:
Ja, és a vastag drótost vegyed, a vékony televág mindent a leszakadt darabokkal, a vastag csak nagyritkán dob egy kevésbé durvát.
7/9 anonim válasza:
Fúró felejtős, ha haladni akarsz, akkor minimum a sarokcsiszoló drótkoronggal.
8/9 anonim válasza:
Én inkább benzinlámpát használnék. Fúrógéppel a drótkorongozás kisebb munkákhoz tökéletes, terjedelmes nagy dolgoknhoz viszont alkalmatlan és csak kínlódás lesz a vége.
Egyébként a drótkorongozás elég veszélyes művelet főleg sarokcsiszolóval, védőpajzs viselése mindenképp javasolt, ill. a drótkorongra megengedett fordulatszám egyeztetendő a gép fordulatszámával!
9/9 Salx Narval válasza:
Létezik de erre a célra nem érdemes megvenni, sőt még a sarokcsiszolóba fogható drótkorong sem alkalmas minden kerítéstípus felcsiszolására. Egy rácsos, v sűrű mintás kerítésnél csak szenvedés lesz belőle a balesetveszélyről nem is szólva. Egy kicsit bővebben írhatnál a kerítésedről, esetleg egy-két fotó is jól jönne, így könnyebb lenne ajánlani valamilyen praktikus megoldást. Én anyámék rácsos kerítésénél minden gépi csiszolást bevetettem de semmire nem mentem velük, hőlégfúvóval és kézi drótkefével haladtam legjobban, de ezzel sem volt egyszerű, festékmaróval sem haladtam jobban, ráadásul ez utóbbi még eléggé veszélyes is. Ha még egyszer csinálni kell akkor inkább új kerítést veszek, olyant amit nem kell festeni és csiszolgatni, kerüljön bármennyibe is.:D Ha van rá mód, akkor a homokfújás tényleg jó megoldás lehet, v egy élő sövény "mely ápol s eltakar".:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!