Hogyan tudom a falra felakasztani ezt a polcot?
Lidlben kapható a polc, hogyan tudom legegyszerűbben felrakni a falra, h ott is maradjon?
A polc:
Megnéztem, ilyesmi akasztó van a hátulján, 2 db: [link]
Apróságok lennének csak rajta, nem nagy súly, és a polc se nagy súlyú. Kalapács oké, de fúrógép nélkül kellene megoldanom valahogy.
Obiban anno vettem ilyet, elég nagy súlyt bír ugy emlékszem, csak lehet elég hülyén mutatna a nappaliban a polc erre akasztva
Obiban megvásárolható dolog éedekel!
Falhorog tipli nélkül ... Ahhoz meg fúró kell.
Max vályogfalba tudnál becsavarni valamit. Betonba fúró nélkül semmit. Téglába sem igen, a fugába meg kilazul.
Köszönöm.
Hogy őszinte legyek, nő vagyok, és nincs segítségem. Van fúrógép, és bitfejek is hozzá, de sosem használtam még, nem fúrtam (úgy maradt rám a gép), és nem akarom elrontani, hogy utánna meg lyuk legyen a falon.
Bár túl bonyolultnak nem tűnik, nem szőke nő vagyok, csak tényleg nem csináltam még ilyet, de pl bútorokat szereltem már össze egyedül.
Tégla és tégla között is elég nagy a különbség de legalább nem panel.
Ha megfelelő géped és megfelelő fúrószárad van, akkor azzal simán meg tudod csinálni. Ha küldesz fotót akkor segítünk megmondatni
Kiméred a csavarok helyét, odailleszted a polcot, hogy vajon vízszintes lett-e a mérésed. Meggyőződsz róla, hogy nem fut ott vezeték vagy cső a falban. Fogsz egy mezei csavarozógépet, egy kisebb falfúrásra alkalmas fejjel előfúrod, majd egy jó méretű (tolómérővel tudsz mérni) fejjel kitágítod a lyukat, ha minden rendben (elég mélyre bement a kisebbik fúrószár), és vízszintben van.
Boltban veszel pár falhorgot, hozzá illő tiplivel (~+2 mm külső átmérő), tipliből legyen tartalék. Tipliből ha kilóg a falsíkból, tapétavágóval lenyesed. Utána egy kézi csavarhúzóval behajtod a falba a falhorgokat, ha nincs vízszintben, valami papírt-szigszalagot odahajtasz az egyik akasztóra.
Eszközigény:
-szimpla fúró-/csavarbehajtógép
-kőzetekhez való fúrószár készlet
-egy kisebb kalapács
-tolómérő
-rádiós fogó
Alternatívaként falhorog helyett csavar is megtartja, ugyanezzel az eljárással.
Fúrás nélkül talán úgy lehetne, hogy beütsz méretes hornyolt szegeket. Ha van olyan kétkomponensű ragasztód, ami fémmel és ásványi kőzetekkel is jól köt, akkor azzal lehet tuningolni.
Merre élsz Kedves kérdező ?
Odamegyek , viszek mindent, megcsinálom neked egy Sport szelet csokiért....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!