Fűnyíró főtengely ès kès közè tervezek egy àtfúrt 30*40es zàrtszelvèny darabot berakni. Nem dobja le magàról a gèp?
Figyelt kérdés
A cèlja az volna,hogy a kès lejjebb kerüljön. Itt màs àllítási lehetősèg nem jàtszik#fűnyíró #Kertigèp
2023. ápr. 17. 19:33
1/11 anonim válasza:
A legtöbb gépen a késnek van egy kialakitott felfekvése az anyával csak rögzitted ,ha ezt meg tudod csinálni (engedi a tengely) akkor esetleg müködhet.Azért megnézném a kerekeket hátha van állítási lehetőség.
2/11 Salx Narval válasza:
Én is inkább a kerekek feljebb szerelésén gondolkodnék, de te tudod mennyire bízol a saját műszaki képességeidben. Esetleg egy olyan kés is megoldás lehet aminek a vágóéle lejjebb hajtott. Ez a zártszelvény darabka nem túl bizalomgerjesztő megoldásnak tűnik nem mondom, hogy nem működhet de egy precízebb közdarabbal talán szerencsésebb lenne.
3/11 anonim válasza:
inkább a kerekeket vidd lejjebb.
A kés nem véletlenül van ott a házban. Ha lejjebb teszed, megváltoznak az áramlási viszonyok, lehet hogy ki sem dobja a füvet a gép rendesen
4/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom a kerekeket lejebb vinni. A kasztni ès a föld között 1cm van.
2023. ápr. 18. 12:16
5/11 anonim válasza:
' es vagyok ,érdekes gép lehet nem tudnál egy fotót feltenni ?
6/11 anonim válasza:
A kereket feljebb kell vinni ahhoz hogy a kés lejjebb kerüljön. Vagy kisebb átmérőjű kereket kell beépíteni.
7/11 Salx Narval válasza:
Szerintem ő is tudja, hogy mit kellene csinálnia, csak a fűnyíró annyira alacsony fekvésű, hogy már most is majdnem a földön fekszik, nem engedheti lejjebb a kasztnit mert eléri a földet. Hajlított késsel, vagy a tengelyhossz növelésével tud csak változtatni a vágómagasságon. Ami azt illeti az enyémen sem lehetne sokat variálni de szerencsére jól beállították a kés talaj távolságát, így nem is kell.
8/11 anonim válasza:
Inkább a motort tenném mindenestül lejjebb, stimmelős anyagvastagságot túrva a szeméttelepen, rendesen MAG hegesztéssel körbepötyögtetve pár mm közökkel, majd minél kevesebb nekifutással (akár egyetlen eggyel) végiglőném. A csavarhelyeket kell pontosan kimérve lépcsőssel méretre fúrnám, és már szisszen is a fűnyírósör.
9/11 anonim válasza:
Ajj, túlszerkesztettem, de értitek a lényeget, kac
10/11 Salx Narval válasza:
Ennyi erőbedobással már csinálhatna egy új fűnyírót is, v esztergáltathatna új tengelyt a motorhoz. De amúgy ez is egy megoldás mint ahogy az is, hogy vesz a boltban egy megfelelő fűnyírót.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!