Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi a baja a házi vízműnek ha...

Mi a baja a házi vízműnek ha 2mp-kent bekapcsol ahogy esik a víz nyomása?

Figyelt kérdés
Víz elvetelkor egyből bekapcsol majd ki, majd be,majd ki, majd be stb.... Működik , folyamatosan jön a víz. Mi a baj?

#Hazivizmu
2023. ápr. 15. 06:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
nincs pufferlevegő a tartályban, ami ritkítaná a bekapcsolási időközöket...a gépkönyv szerint kell sűrített levegőnek lenni a vízszint felett.
2023. ápr. 15. 06:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Fel kell pumpálnod levegővel. Az összenyomott levegő adja a tartós víznyomást.

A vizet nem tudod összenyomni, így a nyomás azonnal elmegy csap nyitáskor. Ezért kapcsol kibe.

2023. ápr. 15. 07:02
 3/7 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=CJHzOrEWYSM

Egyébként srácok, lehet hülye kérdés, de én arra volnék kíváncsi, hogy mitől ereszt le, mitől tűnik el a levegő a membránból? Az OK, hogy a víz ezt összenyomja, de amint csökken a nyomás, tágulhat a levegő ebben a membránban, nem tűnik el. Ha fogunk egy üres műanyag flakont, amire rá van tekerve annak kupakja, azt összenyomhatjuk kismilliószor is, attól még a levegő abban nem lesz kevesebb, abból nem fog eltűnni.

2023. ápr. 15. 08:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan olyan szelep van benne mint egy autó gumiban is.

Ha megnyomod és víz jön belőle, vagy rozsdás a szelep akkor kilyukadt a membrán.

Felfújás előtt el kell engedni belőle a víznyomást, ha fel telt akkor le kell engedni belőle a vizet.

HA ez nem oldja meg akkor a nyomás kapcsoló lehet a következő hiba forrás.

2023. ápr. 15. 08:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja, értem, tehát csak akkor van ilyen, ha már hiba van a membránnal, szelep ereszt, ilyesmi... DE lehet még hiba nála az is, hogy nem zár a lábszelep, nem? Hisz akkor az visszaengedi a vizet. Azért kérdezek én is, hogy tudjam, mert én is a héten üzemeltem be egy házi vízművet, nem árt előre képben lenni a hibákkal.
2023. ápr. 15. 10:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

4+

Ha hibás a lábszelep akkor az a szivattyú hangján hallható mert le levegősödik, és "köpködi" csak a vizet induláskor, ha egyáltalán felkapja.

Le kell kapcsolni a szivattyút, várni vele pár órát és indítani, és figyelni mit csinál.

2023. ápr. 15. 10:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Értem. Köszi!
2023. ápr. 15. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!