Hullámos farostlemez (nem rétegelt lemez !) kiegyenesítése, lapossá (síkká) tétele ? Tapasztalaton alapuló ismeret ?
Figyelt kérdés
40-50 éves, régi farostlemez (feltehetően valami szállított tétel burkolata lehetett), egyik oldalára festettek valamit, ám az idők során a sík két irányában hullámos lett, vetemedett, kajszult. Legalább minimális síkba hozás miként lenne lehetséges ?2023. ápr. 11. 14:31
4/6 anonim válasza:
Az azért görbült meg mert vizet kapott. Nem érdemes vele foglalkozni. Inkább kidobásra itélt szekrény hátuljáról szereljetek le farostlemezt, az nagy eséllyel egyenes.
5/6 anonim válasza:
Ha a festett valami miatt fontos neked ez a lap, érdemes lehet teljes felületén préselve és ragasztózva kasírozni egy merevebb (pl. OSB) lapra.
Magáért a farostlemezért én sem kínlódnék.
6/6 anonim válasza:
Na igen, írta a Kérdező hogy ez egy festmény. Így az 5-ös válaszoló által javasolt módszert ajánlom én is. Az OSB-nél én viszont minőségibb anyagot használnék, pl. rétegelt lemezt, vagy keményfából csapolással készült táblát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!