Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ilyen garázshoz milyen anyagot...

Ilyen garázshoz milyen anyagot vegyek és mennyit?

Figyelt kérdés

Lemezgarázst akarok és szögvasra állítva gondoltam. A szerkezetet milyen erősségű vasból ajánlott hogy ne vigye arrébb a szél? 5x3x2 a méret. Valaki le tudná írni nagyjából hogy milyen vassal lenne a legjobb?

Köszi!

2023. márc. 27. 12:04
 1/9 anonim ***** válasza:
Inkább zártszelvényből csinálnám.
2023. márc. 27. 14:00
 2/9 anonim ***** válasza:

Függőleges oszlopoknak 40x40x2-es, tetőgerendának 60x40x2-es élére állítva, arra a 40x20x2-es amire mehet a lemeztető

Az oldalára lemeztartónak mehet vízszintesen akár a szögvas is.

Amúgy én használt/bontott szendvicspanelből készíteném.

Pl.:

[link]

2023. márc. 27. 16:06
 3/9 A kérdező kommentje:
#2, ilyen ramaty állapotban lévő anyagért nem adnék 65 ezret.
2023. márc. 27. 16:54
 4/9 anonim ***** válasza:

Az csupán egy példa volt, de majd jusson az eszedbe, ha már a háromszorosánál tartasz és még szigetelésed sincsen a bódén.

Egy szakember munkadíjáról már nem is beszélve.

Amúgy ha itt kell megkérdezned, akkor egyértelmű, hogy semmit sem értesz a lakatos munkákhoz és jó drágán építesz majd egy sufnit ami az első viharban összedől majd.

De hajrá!

2023. márc. 27. 17:00
 5/9 A kérdező kommentje:
Új lemez van, nem csúfítom bontott dolgokkal és különben se fontos hogy szigetelt legyen, csak az a lényeg hogy ne ázzon a kocsi. És majd esetleg ha hideg lenne, akkor x idő múlva megoldom. Szakembert hívok aki megcsinálja, én is megtudnám, de a tetőszerkezetet jobb ha hozzáértő csinálja. És még mielőtt írná valaki hogy drága lesz a munkadíj, nem lesz drága, mert jó ismerős. Úgy gondoltam véleményt kérek itt, hátha valakinek saját tapasztalata van ilyennel kapcsolatban.
2023. márc. 27. 18:00
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem foglalkoznék vele, nem megfizethetetlen egy egyszerű lemezgarázs, ha tényleg csak az kell. Ha mindent összeadsz te se biztos, hogy sokkal olcsóbban meg tudnád csinálni. Csak úgy hirtelen:

[link]

2023. márc. 27. 21:06
 7/9 A kérdező kommentje:
Ilyet csinálok én is és max 200 ezerből meglesz.
2023. márc. 27. 21:43
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez a lemezgarázs azért elég pilinszkának tűnik ami #6-ban látható.

#2: A függőleges oszlopoknál a 40x40x2 zártszelvénynél arról is érdemes beszélni hogy milyen sűrűn rakod. Plusz tele kell hegeszteni merevítésekkel, a 2-es falvastagág igen pilinszka.

Én biztos, legalább 4-es falvastagságúból csinálnám és min. 60x60-as zártszelvényből. Ezeket kb. 1méterre raknám egymástól.

Plusz vízszintesen is legalább 3 magasságban behegesztenék ugyanilyen zártszelvényt. A garázs sarkainál és ajtókeret mellett pedig 45 fokban plusz merevítés.

Az a baj amúgy, hogy a lemezfelület fölfogja a szelet és emiatt a szélterhelésből jelentős erő adódik az egész vasszerkezetre, ezért kell minnél több merevítés.

2023. márc. 29. 15:37
 9/9 A kérdező kommentje:
#8, csinálok neki beton alapot és abba lesz ültetve a zártszelvény és sűrűn lesz hogy minél erősebb legyen. A teraszom is zártszelvényből van, a tetején trapézlemez és voltak nagyon nagy szelek, semmi bajt nem okozott.
2023. márc. 29. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!