Ilyen garázshoz milyen anyagot vegyek és mennyit?
Lemezgarázst akarok és szögvasra állítva gondoltam. A szerkezetet milyen erősségű vasból ajánlott hogy ne vigye arrébb a szél? 5x3x2 a méret. Valaki le tudná írni nagyjából hogy milyen vassal lenne a legjobb?
Köszi!
Függőleges oszlopoknak 40x40x2-es, tetőgerendának 60x40x2-es élére állítva, arra a 40x20x2-es amire mehet a lemeztető
Az oldalára lemeztartónak mehet vízszintesen akár a szögvas is.
Amúgy én használt/bontott szendvicspanelből készíteném.
Pl.:
Az csupán egy példa volt, de majd jusson az eszedbe, ha már a háromszorosánál tartasz és még szigetelésed sincsen a bódén.
Egy szakember munkadíjáról már nem is beszélve.
Amúgy ha itt kell megkérdezned, akkor egyértelmű, hogy semmit sem értesz a lakatos munkákhoz és jó drágán építesz majd egy sufnit ami az első viharban összedől majd.
De hajrá!
Nem foglalkoznék vele, nem megfizethetetlen egy egyszerű lemezgarázs, ha tényleg csak az kell. Ha mindent összeadsz te se biztos, hogy sokkal olcsóbban meg tudnád csinálni. Csak úgy hirtelen:
Ez a lemezgarázs azért elég pilinszkának tűnik ami #6-ban látható.
#2: A függőleges oszlopoknál a 40x40x2 zártszelvénynél arról is érdemes beszélni hogy milyen sűrűn rakod. Plusz tele kell hegeszteni merevítésekkel, a 2-es falvastagág igen pilinszka.
Én biztos, legalább 4-es falvastagságúból csinálnám és min. 60x60-as zártszelvényből. Ezeket kb. 1méterre raknám egymástól.
Plusz vízszintesen is legalább 3 magasságban behegesztenék ugyanilyen zártszelvényt. A garázs sarkainál és ajtókeret mellett pedig 45 fokban plusz merevítés.
Az a baj amúgy, hogy a lemezfelület fölfogja a szelet és emiatt a szélterhelésből jelentős erő adódik az egész vasszerkezetre, ezért kell minnél több merevítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!