Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Matt színű cipzárt hogy lehet...

Matt színű cipzárt hogy lehet kifényesíteni?

Figyelt kérdés
Nem tudom melyik kategóriába illik a legjobban a kérdésem, de talán ide. Van egy motoros bőr dzsekim aminek az ezüst fém részei mattok (patentok, cipzár, övcsat). Olyan sötétebb fém, remélem így érthető. Eredetileg így vettem, de nem nagyon tetszik, jobban tetszene, ha fényes lenne, amilyen a hagyományos motoros dzsekik. Ki lehet valahogy fényesíteni?
2023. márc. 24. 16:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A fényesen olyan bevonat van.
2023. márc. 24. 16:46
 2/6 anonim ***** válasza:
Átlátszó körömlak.
2023. márc. 24. 20:54
 3/6 anonim válasza:
Lehet venni fémtisztító vegyszert, rárakod vattakorongra, azzal óvatosan át kell törölgetni a fém részeket. De én vigyáznék, hogy a bőrhöz ne érjen hozzá, mert kiszedheti a színét.
2023. márc. 24. 21:28
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Az átlátszó körömlakk nem jó, mert a színe akkor is ugyanolyan sötétszürke marad.
2023. márc. 24. 22:41
 5/6 A kérdező kommentje:
Krómozó festék jutott eszembe. De a cipzárt biztos nehéz lenne.
2023. márc. 24. 22:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Azok matt bevonatok vagy mattra eloxált felületek. Ha nekiálsz felcsiszolgstni maratni, több esély lesz.

Nem történik semmi, ocsmány lesz, más színt kapsz a réteg eltávolítása után, talán fényes, de erre a legkevesebb az esélyed.

2023. márc. 25. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!