Szunetmentes tap percekig kepes uzemeltetni egy penztargepet?
Mindegyikben akkumulátor van.
Attól függ az időtartam, hogy mennyi áramot vesz fel a berendezésetek az áramkimaradáskor. Általában pár percet simán áthidal, de lehet több is az akku függvényében.
Több órát áramfejlesztővel tudsz áthidalni.
Akkupakk az túl drága lenne.
Attól függ milyet veszel.
A tipikus 20-30e forintos, az arra jó hogy ki tudd kapcsolni a számítógépet adatvesztés nélkül. Erre van 2-3 perced.
Nem tudom egy pénztárgép mennyi áramot fogyaszt, de szerintem egy számítógép töredékét. 20-30 percig bizonyára működne.
Több órás működéshez utána kell nézni melyik modell kell.
Egy pénztárgép alig pár wattos, 30-60 percet is működhet szünetmentesről, attól függően hogy mekkora benne az akkumulátor.
Pillanatnyi áramszünetnél azonnal átkapcsol akkumulátorra, nem veszed észre a rövid áram kimaradásokat felhasználói oldalról.
Az a maximális teljesítmény.
Számodra ilyen tekintetben bármelyik jó.
A Wh vagy AVh (VAh) az érdekes,
Ha abból indulunk ki, hogy ténylegesen 12W-ot fogyaszt a pénztárgép, akkor egy órához 12Wh szükséges, elvben.
Ha mondjuk egész nap akarod üzemeltetni, ami legyen pl 10 óra, majd otthon töltöd, és vissza, akkor ez 120Wh.
Ez [link]
Tud 108Wh-t (12x9).
Amivel elméletileg 9 órán keresztük működne.
Elméletileg!
Valójában kb 4-5 órán keresztül, mert ezer és egy helyen lesz benne konverziós veszteség.
Tehát ha veszel 2 ilyen akkor 40e forintból egész nap tud menni a táp, ha egyet akkor 4-5 órát.
Amihez nem értek, az a pénztárgép. Milyen áramot szeretne? Egy olyan nagy vastag kábel megy bele egyből mint a számítógépekbe, vagy van előtte egy adapter mint a laptopokba?
Ha utóbbi akkor a szünetmentes táp egy megfelelő akkumulátorral helyettesíthető. Ha pl szerencséd van és 12V akkor egy kocsiaksiról napokig/hetekig elvan ugyanennyi pénzből
Ami történik ebben nagyvonalakban, hogy figyeli van-e hálózati áram. Ha van, akkor azt használja a beledugott eszköz, közvetlenül.
Amint megszűnik a 12V-os aksira kötött inverter lép működésbe, ez szolgáltatja a 230V váltóáramot.
Ha visszajön a hálózat akkor az inverter lekapcsol, te használod a rendes hálózati áramot, és az akkumulátort is visszatölti a doboz.
Jelen esetben úgy nézne ki, hogy 12V->230V->9V. Se az inverter, se az adapter hatásfoka nem 100%, ezért vontam le pár óra üzemidőt. Plusz az aksi sem szeret lemerülni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!