Nehezen hozzáférhrtő helyen kéne csiszolnom, de nem tudok olyan kisgépről smi erre alkalmas?
Figyelt kérdés
Kézzel esélytelen hogy lecsiszoljam, mert max a hüvely és mutatóujjam férne be, ráadásul kézi csiszolással nem tudom tükörsimára. Hangszernyakról van szó.
Itt a csiszolandó anyag.
Asztalosak véleménye érdekelne, hogy milyen szerszámok alkalmasak ilyen csiszolásra.
Köszönöm!
2023. jan. 21. 19:19
2/12 A kérdező kommentje:
Ezt néztem, de szerintem ez nem vinné a fát, max fúrásra jó. Gyengécskének tűnik, mint egy manikűrgép.
2023. jan. 21. 19:24
3/12 anonim válasza:
Ehhez mit szólsz kérdező:
4/12 anonim válasza:
csavarhuzora tekersz csiszolopapirt es azzal. vagy valami lapos targyra.
5/12 anonim válasza:
Ez nem asztalos munka, én láttam már hegedű készítőt, aki kb a saját eszközeivel dolgozott, a legkisebb az kb egy fülpiszkálóra erősített csiszoló volt és ő igen is kézzel csinálta.
6/12 A kérdező kommentje:
Már nincs idő kézzel dolgozni, meg szétmegy az ember keze mire fülpiszkálóval ilyet tükörsimára csiszol. Hegedűnél még oké, nem nagy felület, de azért ez sokkal nagyobb. A másik hogy az idő pénz és géppel 2 perc, kézzel minimum 5 óra ez a munka.
2023. jan. 21. 20:41
7/12 anonim válasza:
Nem lenne egyszerűbb pl. feltölteni folyékony fával?
8/12 A kérdező kommentje:
Feltölteni folyékony fával?😂 Azért kell simára csiszolni, mert belemegy a mélyedésbe a húrhangoló mechanika, ki kell csiszolni és aztán befúrni a kulcsok helyét.
2023. jan. 21. 21:00
9/12 Gugu Gabor válasza:
10/12 anonim válasza:
Azért olyan drága a hegedű, mert az ilyeneket kézzel kell csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!