Miért villog a led lámpa?
Figyelt kérdés
Egy folyosón 8 led lámpa 4 altrnatív kapcsolóra van kötve. 6 éve épült a ház eddig nem volt semmi gond, de ma nemég az egyik lámpatest DE lekapcsolt állapotban elkezdett villogni. Kicseréltem a lámpatestet, most a mellette lévő kezdett villogni lekapcsolt állapotban és mindegyik világít felkapcsolt állapotban.
Mitől?
2023. jan. 9. 19:56
1/6 anonim válasza:
- kapcsolón áthúz az áram. Van a kapcsolóban jelző fény?
- vagy a nulla van megszakítva fázis helyett, azt nem szereti a LED
2/6 anonim válasza:
Gyanítom hogy a kábelek kapacitív csatolása áll a háttérben. Kondi beépítésével megszüntethető. Ha ezt nem érted, hívj villanyszerelőt.
3/6 A kérdező kommentje:
Nincs jerlzőfény a kapcsolóban. Azt nem értem mitől jött most ez elő? Eddig miért nem jelentkezett ez?
2023. jan. 9. 21:13
4/6 A kérdező kommentje:
Lehet kapcsoló meghibásodás?
2023. jan. 9. 21:24
5/6 anonim válasza:
igen, kapcsoló dolga hogy teljesen megszakítsa az áramkört, ez egyértelműen nem történik meg
6/6 A kérdező kommentje:
Nos, beraktam a lámpákhoz egy kondenzátort, és abbahagyta a villogást.
2023. jan. 10. 09:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!