Lehet, hogy drágább amikor megvesszük, de legalább nem kell 2 havonta szervizbe vinni.
2023. jan. 6. 23:10
12/25 anonim válasza:
2023-ban örüljön ha lesz munkája a szakembernek, ne ebben az évben cserélje le a gép parkot..most így állunk. Amúgy hogyhogy csak szakmunkás vagy? Miért nem tanultál? Ez igen nagy gond lesz neked
2023. jan. 6. 23:23
13/25 anonim válasza:
12
Mert a sok büfészakot végzett egyetemistával többre megyünk... Pont hogy szükség lenne jól képzett szakmunkásokra, így is sok a kontár.
Biztos nem fog a mostani helyzetben boldog-boldogtalan felújítani, de munkásokra mindig szükség lesz.
2023. jan. 6. 23:31
14/25 anonim válasza:
12-es!
Te meg melyik cirkuszból szöktél el, mi lesz velük bohóc nélkül? :D
2023. jan. 6. 23:33
15/25 anonim válasza:
Ok, ne sírjátok ha nem lesz munkátok, nem büfé szakot végeztem, gépészmérnökit, de egy büfé szakkal is jobb kényelmesebb életét lehet elérni ha az ember mellé megtanul legalább két idegen nyelvet és ha már tanul az ember akkor miért ne.
2023. jan. 6. 23:43
16/25 anonim válasza:
Miből gondolod, hogy neked lesz munkád? Nem tudom mit csinálsz, mondjuk megtervezel valamit, amit ezután a szakmunkás elkészít. De ha kirúgják a szakmunkást, mert nem kell elkészíteni akkor megtervezni sem kell. Miből gondolod azt, hogy pl a kérdező nem beszél idegen nyelvet, miből gondolod, hogy szakmunkás? Biztos abból, hogy gépet akar venni. De elárulok egy nagy titkot. Nem csak a szakmunkások vehetnek gépeket.
Kár, hogy intelligenciát nem lehet tanulni, mert téged beutalnának ingyenes tanfolyamra.
2023. jan. 6. 23:53
17/25 anonim válasza:
Amit megtervezek azt kb egy technikus gyártja le, vagyis felügyeli a gyártást, robot hegesztő, AutoCad maró gépek, aki magasabban kvalifikált mint egy szakmunkás. Tudom fájdalmas kijelenteni de a legtöbb melós kényszerből van a pályán mert nem tanult, van kivétel, de ők hamarabb feljebb jutnak.
2023. jan. 7. 00:11
18/25 anonim válasza:
Majd amikor a mesterséges intelligencia megtervezi helyetted :D Egy technikus mivel tud többet azon kívül, hogy érettségizett is?
2023. jan. 7. 00:21
19/25 anonim válasza:
Kinél kell többet tudnia?
Főleg elektro műszerész, ipari gépész, mechatronikai szerelő, PLC programozó és ipari automatizaló szakmák veszik körül a gyártó sort, meg vannak bizonyos munka folyamatokra betanított munkások ők nem szakmunkások. Szóval az érettségin felül van egy érettségihez kötött szakmája, és itt helyben részt vesznek oktatáson ami után még a munkában rengeteget tanulnak, angolul tudniuk kell, bizonyos operációs rendszereket ismerni kell (pl HivOS) hardver és szoftver szinten...adott szakmától függ, szóval ne hasonlítsuk egy szakmunkáshoz.
2023. jan. 7. 00:31
20/25 anonim válasza:
Nem tudom egy vegyész szak mennyire számít "büfés" szaknak. 5 évet jártam miatta az ELTE-re. Van két nyelvvizsgám és a töredékét keresem vele, mint egy szakmunkás. Ha visszamehetnék az időben, biztos, hogy nem megyek egyetemre, mert semmi értelmét nem látom. Valami szakmunkához meg még kedvem is lenne/lett volna, bütykölni, barkácsolni, a két kezemmel alkotni valamit amúgy is szeretek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!