Milyen töltőhuzalos hegesztőt vegyek, itthoni ház körüli munkákhoz?
Én ezt néztem ki: IWELD GORILLA MICROFLUX 131 NOGAS
Ez jó lehet? Vagy van jobb hasonló, vagy olcsóbb árkategóriában?
Faterom géplakatos volt. Itthon is nagyon sokat hegesztett. Már kisgyerekként is láttam hogy csinálja. Annak idején próbált tanítgatni is, csak gyerekként nem érdekelt a téma. Most viszont belevágnék, bár eddig soha nem hegesztettem. Erre ez a gép jó lenne?
Szerintem jobban járnál egy olyannal ami tud gázt is kezelni. Ég és föld a különbség, a porbeles, és védőgázas közt. Ráadásul árban többszörösen drágább a porbeles huzal. Meg lehet én vagyok béna, de vékony lemezt nekem a porbeles mindig átégette, a védőgázas meg nem. A 131-esbe meg csak ez a nagyon pici 100-as dob fér bele, az sokmindenre nem elég ha sokat akarsz hegeszteni.
Nekem egy 185-os Gorilla van, és először én is úgy voltam vele, hogy elég a porbeles huzal hozzá. 18 ezer volt az 5 kilós dob :( , miközben a sima meg 5 ezer(2 éve). Hamar váltottam palackra,(volt itthon az akváriumon ;) ) és mintha egy új gépem lenne. Csendesebb lett, nem fröcsögött, nem durrogott, igaz csak hobbi hegesztő vagyok. Szóval én azt mondom, hogy inkább tegyél hozzá, és olyant vegyél amiben megvan a gázcsatlakozás is, mert ha most nem is, de később jól jöhet, és akkor nem kell új gépet venned.
Bocs, de teljesen felesleges neked a töltőhuzalos, ha eleve még azt sem tudod, hogy mire, és hogyan használd.
Veszel egy olcsó invertereset arra az évi 1-2 hegesztésre, és kész.
Nekem van itthon vagy 5 db hegesztőm, de szinte már csak a kis invertereset használom.
Ha nem lett szép a felület, akkor meg ott a flex.
"eleve még azt sem tudod, hogy mire, és hogyan használd"
Ezt mégis miből sikerült leszűrni?
"eddig soha nem hegesztettem."
Na csáá!
Barkács célra teljesen megfelel az a gép, de én inkább egy ilyet javaslok:
Lehet, hogy sosem fogod használni a másik két funkciót amit tud, de ártani nem árt, hogy van benne és némileg erősebb gép mint az Iweld.
Mert az azt jelenti, hogy nem tudom mire való és hogy működik egy hegesztő inverter és még soha nem is láttam ilyet?! Akkor légy szíves ne csak ezt az egy sort ragadd ki hanem olvad el a többit is amit írtam!
Csá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!