Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Régi fát mivel tudnék csiszoln...

Régi fát mivel tudnék csiszolni/tisztítani?

Figyelt kérdés
Van fúrógép, sarokcsiszoló is, milyen korong vagy fazék csiszoló lenne jó? utoljára 10 éve volt festve a fa/kerítés, tehát elég szar allapotban van

2023. jan. 4. 12:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha régi festék, és nagyon felpattogott, esetleg vastag is, akkor kár kínlódni a csiszolással, inkább hőlégfúvó és spakli.
2023. jan. 4. 13:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Fúró gépbe,flexbe is vannak befogható csiszoló eszközők.
2023. jan. 4. 13:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Sarokcsiszolóval könnyen meg lehet égetni a fát és annyira nem is lehet szépen csiszolni. De megoldható lamellás koronggal.

Gyalugépet javaslok inkább.

2023. jan. 4. 16:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"Gyalugépet javaslok inkább."

Ja az első szögig vagy csavarig működhet is ;)

2023. jan. 4. 16:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Kérdés milyen kerítés és milyen festék.

Ha több darabból álló kerítés, akkor le kell szedned egyenként mindegyik elemet és úgy rendbetenni.

Ha egybefüggő az egész, akkor lehet egyben csiszolni. (itt a gyalulás nem játszik)

Ha lazúrozva van, akkor arra nem jó a hőlégfúvó, az inkább zománcfestékre alkalmas, de szerintem ott se annyira csúcs.

Ha vékonylazúr, akkor érdemes lehet gyalulni akár.

Rezgő csiszoló olcsó, egyszerű, de lassú, sok vele a meló.

Excenter csiszoló jó, de kicsi a felülete általában, és kell vele dolgozni. Több nagy fa ablakot újítottam fel vele annó. zománcfestéket meg a kültéri lazúr féleséget szedtem le róla. Kb 4 évig jól szuperált, végül a rossz záródás miatt cseréltettük ki műanyagra.

Szalagcsiszoló is drágább, de szerintem könnyen odakap nem jó.

Vannak 180-as csiszológépek, nah azok a jók.

Ilyenem volt:

[link]

Sajnos menetzárlatos lett. De nyüstöltem rendesen, falra, beton aljzatra, fára a gerendától kezdve a deszkákig mindenre. Nagyon jól tolta. Sajnos több mint 1 éve vártam, hogy legyen újra, de nem adja a lidl.

Ennnek a "nem lidl-s" megfelelője ez:

[link]

Végül úgy voltam vele, hogy ennyi pénzért már drága és annyira nem jó, így hozzátettm még egy 20-ast és ezt vettem.

[link]

Pár napja jött meg, még csak kipróbáltam. Nem rossz gép, szerintem megérte az árát. Én Ilyennel csiszolnám, pillanatok alatt ledolgoz a fáról bármilyen festéket. Illetve van hozzá porszívóadapter, hogy ne szívd.

Egyébként, ha lazúr van rajta, akkor elvileg egy nagyjából átcsiszlod, akkor lehet kenni utána vastag lazúrral is. (még nem próbáltam, de vár egy ilyen munka nálam is kocsibeálló személyében)

2023. jan. 4. 20:26
 6/6 anonim ***** válasza:
67%
Legegyszerűbb benzinlámpával felmelegíteni, ettől felhólyagosodik a festék és spaklival vagy kaparóvassal lekaparható.
2023. jan. 5. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!