Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Működhet így ez a módosított...

Működhet így ez a módosított helyiség szellőztető a porlasztó elvhez hasonlóan? Kép bent

Figyelt kérdés

Képpel egyszerűbb leírnom:

[link]

Szóval van két helyiség szellőztető kürtő, az egyikben jelenleg van ventilátor, a másikban nincs. A másodikban nincs lehetőségem ventilátor beszerelésre, és nem is szeretnék ezzel küzdeni.

A második helyiség szellőztetésére nagyon minimális mértékben van szükség, az első helyiség szellőztetése a lényeges.

Arra gondoltam, hogy a csövezést módosítanám a kép szerint, ezáltal az első helyiségből érkező légáramlat kicsit "megszívná" a második helyiségből is a levegőt. Működhet ez a porlasztó elvéhez hasonlóan, vagy teljes baromság, amit kitaláltam?

2022. dec. 22. 21:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Megfelelő kialakítással működhet.
2022. dec. 22. 22:36
 2/6 anonim ***** válasza:

Arra esetleg gondoltál, hogy ha egyiken elszívást csinálsz, akkor valahol kell is utánpótlas levegőnek bejönnie?

Mert akkor a másik kürtőn bejön. Így meg is van a komplett légcsere.

2022. dec. 23. 04:34
 3/6 A kérdező kommentje:

Van levegő utánpótlás bőven. Tehát nem fogja keringetni.

Közben rájöttem, hogy elcsesztem a rajzot, a porlasztó elve szerint az Y-idom a ventilátoros kürtőbe kell, nem a ventilátor nélkülibe.

2022. dec. 23. 08:27
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem fog mukodni. Azert gondolom ezt, mert a szivo hatas eleresehez annyira le kellene szukiteni a 2. helyiseg kurtojenek a keresztmetszetet, hogy nem lenne erdemi levegocsere. Az aramlas sebessege ugyan felgyorsul, de csak toredeke lesz az 1. helyiseg kurtojen aramlo levegohoz kepest.
2022. dec. 23. 13:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Arra van lehetoseg, hogy a masodik kurtot a ventilator ele kosd?
2022. dec. 23. 13:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha jól méretezed működni fog
2022. dec. 24. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!