Működhet így ez a módosított helyiség szellőztető a porlasztó elvhez hasonlóan? Kép bent
Képpel egyszerűbb leírnom:
Szóval van két helyiség szellőztető kürtő, az egyikben jelenleg van ventilátor, a másikban nincs. A másodikban nincs lehetőségem ventilátor beszerelésre, és nem is szeretnék ezzel küzdeni.
A második helyiség szellőztetésére nagyon minimális mértékben van szükség, az első helyiség szellőztetése a lényeges.
Arra gondoltam, hogy a csövezést módosítanám a kép szerint, ezáltal az első helyiségből érkező légáramlat kicsit "megszívná" a második helyiségből is a levegőt. Működhet ez a porlasztó elvéhez hasonlóan, vagy teljes baromság, amit kitaláltam?
Arra esetleg gondoltál, hogy ha egyiken elszívást csinálsz, akkor valahol kell is utánpótlas levegőnek bejönnie?
Mert akkor a másik kürtőn bejön. Így meg is van a komplett légcsere.
Van levegő utánpótlás bőven. Tehát nem fogja keringetni.
Közben rájöttem, hogy elcsesztem a rajzot, a porlasztó elve szerint az Y-idom a ventilátoros kürtőbe kell, nem a ventilátor nélkülibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!