Miért ilyen gyenge a kèmèny huzat?
Figyelt kérdés
Nagyon nagyon gyenge lett a vegyestüzelèsű kèmènyem huzata. 2 éves tűzifával és cseh barnaszènnel fűtök. Már teljesen kinyotottam a hamuzó ajtót de èppen ,hogy csinál valamit.máskor,ha kinyitom a hamust úgy ég mint a fene.2022. dec. 14. 19:53
1/8 anonim válasza:
A kéményt kellene ellenőrizni/ellenőriztetni.
2/8 A kérdező kommentje:
Gyanús a kèmèny. Nem régóta használok szenet is és azt vettem észre,hogy a kazán vìztèr is ilyen fekete szöszös lerakódásos lessz 2 3 nam használat után vastagon.azt ki szoktam kitörni,de a kéményt még nem kotortam.
2022. dec. 14. 20:33
3/8 anonim válasza:
A kémény koromzsákot mikor tisztítottad? Lehet már a kazán becsatlakozásánál van a korom.
4/8 A kérdező kommentje:
Kinyotottam a koromzsák ajtaját és ott csak egy két szeneslapátnyi korom van csak.
2022. dec. 14. 20:51
5/8 anonim válasza:
Ettől még a kémény belsejében sok korom lehet .
6/8 anonim válasza:
Csavarj össze 1 újságpapírt,gyújtsad meg,és tedd a kémény tisztitóba .Ha van jó huzat felfelé kapja erősen a lángot.
7/8 A kérdező kommentje:
Holnap megnézem ,hogy van e huzat akkor.van egy kèmèny seprűm és azzal is kitakarítom. Azzal nem árthatok neki.
2022. dec. 14. 21:00
8/8 A kérdező kommentje:
Annyit az előbb kipróbáltam,hogy kinyotottam a kèmèny kormoló ajtaját és kiváncsiságból oda raktam egy újságpaìr lapjával. Oda szívta és megtartotta a huzat. Meg még annyit láttam ,hogy kevereg a hamu korom a koromzsák aljában a huzat miatt. mindenesetre holnap megkotrom a kéményt és kitakarítom a kazán füstcsövèt is.lehet a kazán füstcsöve van elrakódva.
2022. dec. 14. 21:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!