Mi történik, ha az ujjunkat (vagy egyéb testrészt 😏) bedugunk egy ultrahangos tisztítóba?
Egyéb testrészt. Értem. XD
Amúgy tegyél bele egy csirkecombot és próbáld ki. :D
Az ultrahangos tisztító 35-40kHz-es hullámmal gerjeszti a vizet vagy a mosószeres vizet, aminek hatására kavitáció jön létre, az így gerjesztett buborékok a tisztítandó tárgy felületének ütközve, majd onnan visszapattanva lehordja a szennyeződést.
Maga a kavitáció ha a testen belül jön létre, az nagy baj, a vérben keletkező buborékok élettani hatását tekintve. De egy ultrahangos tisztítónak nincs akkora energiája, hogy behatoljon a szövetbe a vérerekig, amint a hámréteghez ér a folyadék által közvetített, a bőrhöz érve már eleve torz ultrahang, egyrészt a bőr felületén megtörik, másrészt képtelen áthatolni rajta.
Szerintem maximum bőrfelszíni irritációt okoz a kavitáció, de ennyi. Ha sokáig benne hagyod a kezed, akkor viszont lehet, hogy roncsolja a szövetet. Hogy mi számít soknak, 1 perc vagy 10 óra vagy 2 nap, nem tudom, nem csináltam még ilyet. :D
Fájdalmas lesz. Én már próbáltam, és olyan érzés mintha megrázna az áram vagy sok tű szúrna az ujjamba.
Szinte biztos, hogy nincs jótékony hatással az élő szövetre.
" vagy egyéb testrészt 😏) bedugunk "
Tudjuk mire gondolsz 🤣😂😲
Nem ismerem, hogy mekkora teljesítményű, ezért azt javaslom, hogy ne dugj bele semmit, főleg ne csontot porcot tartalmazó testrészt. Ha elég erős, porrá törheti a csontodat. Egy csont nélküli, puha, rugalmas testrészre közel sincs ilyen veszélyes hatással, gondolok arra, amire előttem célozgatott valaki. Azt legfeljebb megégeti a belső súrlódásnál keletkező hő. De a folyadékoknak, pl. a vérnek nem tesz jót a kavitáció, ezért inkább a puha testrészeddel se próbálkozz.
Ha nem túl erős, akkor kis langyosságot érzel, meg olyant, mintha pókhálóba nyúltál vagy dugtad volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!