Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen fúrószárélezőt vegyek?

Senior Séf kérdése:

Milyen fúrószárélezőt vegyek?

Figyelt kérdés
Lassan hegyekben állnak otthon a kitompult fúrószárak, mert soha nem tudom kiköszörülni egyiket sem. Egyszerűen balfasz vagyok hozzá. Mostanában meg rákattantam a vasas melókra, és hát egyik-másik anyag megkérdi, hogy mikor volt élezve a fúrószár.
2022. dec. 3. 18:39
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom lenne e olyan amihez nem kell e kicsit érteni .

A fúróknak nem 1 éle van .Ezzel is egyformára kell élezni.

2022. dec. 3. 21:54
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem egy Drill doctor volt a cégnél. Jó volt, paran tudtuk használni. Ha odafigyelsz, minden ok. Egy balf@sz viszont benyomta a gyémát csiszolótarcsát a tengelyen, azóta gasználhatatlan, beállíthatatlan ujra.

Viszont általába 3mm fúrótól használható, de tapasztalat alapjan, azt meg szarul élezi, a 4mm mar jól. Nagy fúróknal nincs ilyen gond. Próbálj egy normálisat venni, azzal nem lesz gond. De szarul használni is lehet őket, aztan szidni a gyartót, holott te vagy a balfék.

2022. dec. 4. 08:16
 3/5 anonim ***** válasza:

A rendes, használható fúróélezők 1millió Ft felett vannak. Így az amatőr barkácsolónak marad az hogy bakköszörűn megtanulja a kézből való élezést. Ehhez több támpont is van:

-a tárgyasztalon kezdőknek hasznos behúzni egy segédvonalat a korong forgási síkjával 30fokban.

-118 fokos sablon beszerezhető (vagy házilag elkészíthető acéllemezből) a csúcsszög ellenőrzéséhez.

-a youtube-on sajnos nagyon kis számban találhatóak értelmes videók fúróélezésről, és jellemzően rossz vagy elvi hibás a technika. Egy kivétel talán mégis van. Írd be a youtubra hogy gépműhely. Ezen a csatornán találsz fúróélezésről használható videót.

Szóval én ebbe az irányba mozdulnék, és nem kínlódnék az olcsó kínai élezőkkel. Egyébként van nekem is egy Parkside élezőm, talán egyszer használtam próbaképp, de nekem nem tetszett. Szóval itt döglődik azóta is a dobozában becsomagolva, patika állapotban, lehet el kéne passzolnom...

2022. dec. 6. 11:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, azt még hozzáteszem, lehet hogy egyesek szerint én elfogult vagyok a kézből élezés mellett, de ebben az is benne van, hogy én így tanultam meg csigafúrót 15 éve, azóta sokezer fúrót éleztem már és nálam ez a jól bevált módszer, ezt szoktam meg.

A másik dolog, ezek az élezők mondjuk tudnak egyfajta profilt. De pl. fafúró profilt vagy lemezfúró profilt már nem. Na én ezeket is kézből csinálom.

2022. dec. 6. 12:01
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, utolsó. Tegnap gyakoroltam, és nagy megelégedésemre sikerült is a vastagabb fúrókat megéleznem. Persze nem az igazi, vándorolna a fúró, ha hagynám, tehát a hegye nincs középen, de ki a ménkút érdekel, ha TUDOK VELE FÚRNI?
2022. dec. 7. 16:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!