Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Összeszerelős polc felszerelés...

Összeszerelős polc felszerelése falra. Én nem értem, vagy a kép a hibás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy ilyen polcot rendeltem, és már a váz maga össze is van szerelve: [link]

Ami még nincs felhasználva, az a 2 hátlap (+szögek), 4 darab L alakú, 2-2 lyukas konzol az alsó és felső szintekhez (bár az útmutatóban 2-1 lyukas konzol szerepel). Valamint a konzolokhoz tartozó kicsi és nagy facsavarok (+dübelek).

Én értek valamit félre, vagy ezt csak úgy lehet felrakni, hogy felszögelem a hátlapokat, majd előlről rögzítem a konzolokat: felettük a szint felső, vízszintes eleme... mögöttük a hátlap.... becsavarozom a kisebb csavart a fenti vízszintes elembe, majd a nagyot a konzol valamelyik lyukán keresztül a hátlapba, és végül a dübelbe?

Sajnos az útmutatón semmi nem látszik, és az össz szöveg az törökül "összeszerelési útmutató".

Nem vagyok biztos benne, hogy jól értelmezem, mert egyik képen sem látható konzol ott, ahova én gondolom... sehol sem látok furatot/lyukkezdetet, se a lakkozott furnéron, se a hátlapon... valamint több helyen is volt fizikát meghazudtoló részlet a rajzokon, így most sem vagyok bizakodó.

Tudnátok segíteni kérlek? Sajnos az IKEA elkényesztetett. Előre is köszönöm! :D

2022. dec. 2. 10:28
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Rendben, köszi! :)

Még annyi, hogy van esetleg valami tipped, hogy hogy kezdjem meg a furatot felfelé, hogy biztosan egyenes legyen, ne jöjjön ki a túloldalon, stb?

Vagy csak próbáljam meg becsavarozni egyenesen, és szép lassan lyukat váj magának a csavar? Hozzá vagyok szokva, hogy van lyuk és nekem csak bele kell csavaroznom :|

2022. dec. 6. 17:58
 12/12 anonim ***** válasza:
Bútorlapba belehajthatod előfúrás nélkül is, ha van aksis csavarbehajtód, az nagy előny ilyenkor. Esetleg fúrhatsz egy vékonyabb, mondjuk kettes fúróval, elég egy fél centit, akkor könnyebben belekap a csavar akár kézzel is. Ha nagyon biztosra akarsz menni , a fúrószárra tekersz egy kis szigszalagot oda, ameddig fúrni szeretnél.
2022. dec. 6. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!