Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért nincs fűtés nálunk? /panel/

Miért nincs fűtés nálunk? /panel/

Figyelt kérdés
Hozzáértőktől kérdezném : a legfelső emeleten lakunk panellakásba, és mára már az összes radiátor jéghideg. Tegnap még a két kisszobába forró volt a radiátor, a nappaliba már csak épphogy meleg.( két oldalra néz a lakás) Most meg jéghideg az összes radiátor. Nem levegősek a radiátorok, És a főlégtelenítő sem. A csövek is végig hidegek. Az alattunk lévőéknél tökéletes a fűtés. Mi lehet a probléma? Ha tud valaki így látatlanba segíteni, emelem a zöld kezem :)

2022. nov. 29. 18:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Vannak olyan panelek ahol megfordították a a hőcserélés irányát, magyarul alulról jön felfele a meleg víz, a legalsó lakásban a legmelegebb a víz, legfelül pedig a leghidegebb. Ez fizikailag rosszabb megoldás mint a hagyományos mikor felmenőn felmegy a meleg víz és egy mini pufferből pedig le az összes csövön. A víz saját nyomásának nagyobbnak kell lennie, mint az útja során fellépő összes ellenállásnak és ez az ellenállás a fordított rendszernél sokkal nagyobb. Vagy plusz szivattyú kell vagy könyörögsz a lakóknak hogy fordítsák vissza a fűtés irányát bár akkor az alsók fognak fázni.
2022. nov. 29. 18:14
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Milyen a fűtés nálatok? 1 csöves, 2 csöves, állítható hőfokú?
2022. nov. 29. 18:25
 3/12 A kérdező kommentje:
18:14-es, nem tudom az irányt, de a közvetlen alattunk lévőéknél forróak a radiátorok. kb 2 éve szóltam a gondnoknak hogy nem lehetne lejjebb venni a hőfokot nagyon meleg van, pedig épphogy kettesre volt feltekerve a hőfokszabályzó. ( Az átfutó csövek melegítették fel a lakást.) Erre mondta a gondnok, hogy ezt ne reklámozzam mert a alsó emeleten lévők fáznak. Azért gondolom h felülről megy lefelé. emeltem a zöld kezemet.:)
2022. nov. 29. 18:48
 4/12 A kérdező kommentje:
18:25-ös Állítható hőfokú, és a radiátor 2 oldalán megy bele a cső. (remélem valamelyest érthetően írtam.) A másik oldalról 2 cső jön át a hálóból a konyhán keresztül a nappaliba, de azok is hidegek. valami tipp?
2022. nov. 29. 18:54
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

"2 cső jön át a hálóból a konyhán keresztül a nappaliba"

Első vagyok még az a lehetőség lehet hogy az előző tulaj átkötötte/megbuherálta a csőrendszert. Vagy alulról jön felfele. Másként lehetetlen hogy a lemenő ág nálad hideg alattad pedig meleg, mert alap esetben a lemenő ágak párhuzamosan futnak le.

2022. nov. 29. 19:46
 6/12 A kérdező kommentje:
Eddig nem volt ilyen probléma 12 éve lakunk itt, a sütőben melegítem a cuccaim, az orrom is jeges. Egyébként ez így igaz ahogy leírtad "a lemenő ágak párhuzamosan futnak le." mi lesz itt éjszaka? Emelgetem a zöld kezem, addig sem fázik. :) köszi
2022. nov. 29. 20:07
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem a radiátornak kell melegnek lennie hanem a szobában legyen normális hőmérseklet. Mit mutat a hőmérő ?
2022. nov. 30. 09:20
 8/12 A kérdező kommentje:
9:20-as, Ó jaj , nem a radiátortól lesz "normális hőmérséklet"? Vagy leheljem be attól is meleg lesz?
2022. nov. 30. 09:50
 9/12 anonim ***** válasza:
Hány fok van a szobában?
2022. nov. 30. 10:00
 10/12 A kérdező kommentje:
15-18 körül, (elkavarodott a hőmérőnk) sajnos dohányzunk így gyakran kell kinyitni az ablakot. De ma "elvileg" jönnek a főtávosok, és megnézik h mi a pró.
2022. nov. 30. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!