Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen paraméterek számítanak...

Milyen paraméterek számítanak 528 hz hangkeltéshez egy réz csőnél?

Figyelt kérdés

Pontossan milyen valvastagságú, átmérőjű és hosszúságú kell?

Egy minta:

[link]

Ha valaki tudna annak a segítségét előre is köszönöm!

2022. nov. 29. 08:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez tulajdonkeppen egy hangvilla. A hangvilla meretezese, hangolasa egy relative komplex, mondhatni kulon tudomany/szakma.

A kovetkezo linken, a frekvencia szamitas ful alatt talalsz egy altalanos kepletet, amibol ki tudod szamolni a cso parametereit. De en nem vennek merget ra, hogy ez pontos lesz.

[link]

A rez cso hangszereszeti szempontbol egy mindket vegen nyitott egyenes cso. Ezeket elkepzelheto, hogy mashogy hangoljak. Ebben a jegyzetben is csak emlites szintjen erintik a temat:

[link]

Egy szubjektiv megjegyzes. Mikor ilyen kis egyszeru eszkozert penzt kernek a vasarlotol, reszben azt a szamitast, merest, hangolast kell megfizetni, amiknek koszonhetoen a termektomeggyartas utan piacra dobhato. Nem azt a 6-8 femdarabot.

Ha sajat magad akarod elkesziteni es nincs megfelelo fizikai, hangszereszeti ismereted, a probalkozas-kozelites modszerevel egyszerubb lesz. De egyreszt ez is ido, masreszt valamilyen szintu muszerezettseget igenyel a meres.

Ha ez sem all rendelkezesre, keress fel egy hangszereszt.csak sejtem, hogy sokkal olcsobban nem fogja megcsinalni, sot. Esetleg akkor ha tenyleg csak az 528Hz-es darab kell. De rakereshetsz 528 Hz-es hangvillara is. Pl.:

[link]

2022. nov. 29. 18:57
 2/3 anonim ***** válasza:
Illetve youtube-on biztos hogy vannak 528Hz tuning fork teszt hangok. Nyilvan ezek nagyon magas hanghusegu audiorendszerrol sugarozva sem hozzak egy hangvilla hangjat. Mar eleve vacak minoseg a youtube. Nem tudom mire kell, igy ezt is megemlitem.
2022. nov. 29. 18:59
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Szerintem a hangvillák mellett fogok dönteni, azért gondoltam ilyen csövekre hátha ezek erősebb hangot generálnak.

Hangterápiához kellenek.

2022. nov. 29. 22:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!