Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Csepeg a radiátor csapja?

Csepeg a radiátor csapja?

Figyelt kérdés
40 éve valószínű először lett elzárva egy radiátor csapja, mivel azt a helységet nem használjuk de elkezdett pár napjára csepegni a csap (vagyis pár nap múlva vettem észre). Elég rendesen kb 8-10 másodpercenként egy csepp. Gondolom ha visszanyitom nem fog megjavulni, ezt ki kell cserélni. Nagyon költséges munka ez? Én sajnos nem tudom megcsinálni.

2022. nov. 4. 18:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezek a csapok még tömítéssel voltak elkészítve.Talán ki is száradhattak.

Most hogy megnyitottad a tömítés is megmozdult. A csap tengelyén van kb 10 kulccsal megfogható csavar..Ezen kell szorítani.Ha nem lesz jó,a tömítést ki kell szedni,és valamilyen tömítő anyagot beletekerni .Régen erre jó volt a faggyús vékony madzag is .

2022. nov. 4. 18:20
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

1# annyi, hogy a tekerő szár végén tömszelence van, azt kell meghúzni.

Ha nem javul, akkor kitekerni, és esetleg gumit cserélni, vagy rátenni még, esetleg teflonzsinórt, hasonlót rátekerni aztán visszahúzni. Ideiglenesen jó lehet.

2022. nov. 4. 18:36
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem könnyű 1 hozzá nem értőnek ezt szakszavakkal elmagyarázni.
2022. nov. 4. 18:54
 4/13 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdező ezt úgy se érti vagy tudja megcsinálni. Szólj valakinek. Persze nem lesz olcsó.
2022. nov. 4. 19:30
 5/13 A kérdező kommentje:
Valóban kevésbé értem, mint igen. Volt benne egy csavar amit kicsit kilazítottam és újra meghúztam. Most néha csöpög, néha meg nem. De lehet csak azért mert már nem megy a fűtés, holnap újra begyújtok és figyelnem kell, amikor melegszik a radiátor, hogy mi lesz. köszönöm
2022. nov. 4. 19:39
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen kérdéseknél sokat segíthet egy feltöltött kép,mert akkor pontosabb lehet a segítség.👍
2022. nov. 5. 09:26
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld meg jó sokszor elzárni és kinyitni, lehet hogy bejáródik és jó lesz.

De lehet hogy jobban fog folyni.

2022. nov. 5. 15:06
 8/13 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam és most jobban folyik :(
2022. nov. 5. 15:51
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Rossz tanács volt. Kiöregedett a gumi. Ha tekergeted rosszabb lesz.

Ki kell tekerni a tömszelencét, O gyűrűt vagy hasonlót, vagy teflonszalagot tekerni tle, aztán vissza és meghúzni a tömszelencét.

2022. nov. 5. 16:19
 10/13 mindentudó99 ***** válasza:
100%
#9 De ahoz le kellene ereszteni a redszert
2022. nov. 5. 16:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!