Gáz konvektor lángja elalszik?
Figyelt kérdés
Mit kell cserélni, vagy csinálni, ha a konvektor lángja napközben csak úgy kialszok?2022. okt. 19. 11:40
1/7 anonim válasza:
Szerelőt hívni. A gáz nem játék a konvektorokat is évente, kétévente át kell nézetni.
2/7 A kérdező kommentje:
Oké, de a szerelő mit fog tenni? Mekkora munka helyrehozni?
2022. okt. 19. 12:11
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. okt. 19. 12:16
5/7 anonim válasza:
Gondolom, az őrlángról van szó. Az egy teljesen külön dolog. Két lehetőség van: vagy ég, és akkor üzemszerűen működik a konvektor, vagy nem ég, és akkor a konvektor lezár, nincs fűtés, mert nem megy a gáz. Ezen egyszerűen nincs mit elrontani. Vagy ha igen, akkor nem változik semmi: lezáródik minden, de abból nyilván nem lehet baj, ha a gáz nem tud kijutni a csőből.
Én 11 éves koromban költöztem konvektoros lakásba, és 13 vagy 14 éves koromtól a konvektor és az átfolyós vízmelegítő őrlángját is magam tisztogattam, ha szükséges volt. Nem azért, mert csodagyerek voltam, hanem mert annyira egyszerű, és elronthatatlan, nulla balesetveszély. Csak egyszer meg kell nézni, hogy csinálja egy hozzáértő.
6/7 anonim válasza:
Az is lehet hogy rossz a termoelem tönkrement és azért alszik ki. De aki nem ért hozzá meg nincs műszaki jártassága az ne babráljon vele. A gáz robban, vizet szerelhetsz.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, volt ma a szerelő! Valami szelepet kellett állítania.
2022. okt. 21. 21:08
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!