Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen kézzel készített...

Milyen kézzel készített termékeket vennétek meg, amiknek hasznát is látjátok/használnátok is?

Figyelt kérdés
Down-szindrómás gyermekeim vannak, illetve rajtuk keresztül több családot és gyermeket is ismerek, akik ezzel élnek. A fejlesztések, a suli és minden nem olcsó, illetve itthon is rengeteg foglalkozást igényelnek. Elfogadtam, teszek és teszünk az ügy érdekében, viszont a jelenlegi fizetésünk kezd kevés lenni. Eddig is barkácsoltunk sokat, amik mentek ki a sulin keresztül eladásra, de egyre inkább azt érezzük, hogy nem tudunk valós bevételt szerezni ebből. Tény, hogy nem olyan szép termékeket készítünk a gyerekekkel, mint egy hozzáértő ember és hogy sokszor csak dísznek lehetne használni az eladott tárgyakat, de szeretnénk fejlődni, inspirálódni és akár új dolgokat is készíteni. Ha tudnátok ötleteket írni, nagyon megköszönnénk!

2022. okt. 9. 16:32
 1/7 anonim ***** válasza:

Szoktam kijárni különböző vásárokba, ahol rengeteg helyen árusítanak mindenféle kézműves dolgokat. Nyilvánvaló, hogy ezeket megveszik amitől bevételük származik, hiszen ki tudják fizetni pl. a területbérletet.

A helyetekben és ilyen helyekről koppintanék ötleteket, ráadásul hamarosan nyitnak a karácsonyi vásárok, ahol szintén árusítanak ilyesmiket.

2022. okt. 9. 17:10
 2/7 anonim ***** válasza:
* A kézműves és hobbi boltokban is érdemes körülnézni.
2022. okt. 9. 17:11
 3/7 anonim ***** válasza:
49%

Ma jártam egy bolhapiacon, ahol egy hölgy pl. díszkavicsot árult kis celofánzacskókban és a piac végére elkelt az összes.

Beszélgettem vele, és elmondta, hogy ezt a fehér "temetői" murvát átmossa és befesti, majd száradás után csomagolja. Elsősorban kreatív háziasszonyok viszik díszítésre. Ilyet ti is tudnátok gyártani pl.

2022. okt. 9. 17:17
 4/7 anonim ***** válasza:

De ezt ti hivatalosan csináljátok?

Mert az a gond, hogy feketén nem igazán fog ez menni jobban, mármint az ilyen kézműves termékek értékesítéséhez kell legalább valami közösségi oldal, kijárni vásárokra, weboldalon árulni őket, de ezt csak adózva fogjátok tudni megtenni, az pedig sok költséggel jár, nem is feltétlen éri meg.

Ha nem túl szép dolgokat csináltok, az meg eleve halott ötlet.

2022. okt. 10. 10:54
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem feketén csináljuk, az iskola szervezi, ők adják el és adózzák le. Minden család készíthet kézműves termékeket, amiket felírnak a "leadáskor", ebből tudni, hogy kinek mennyi jár vissza. (Bár pénzt konkrétan nem kapunk vissza, a fejlesztések és a suli árába van beleszámolva a dolog, arányosan kevesebbet kell fizetnünk értük.)

A nem túl szép kommentre szívem szerint nem is reagálnék. Egyrészt gyerekek, nem hivatásos művészek, másrészt sérültek is. Egész máshogy fejlődnek, fogják fel a világot, a szépérzékük is más. Írtam is és tény is, hogy nem professzionális termékgyártók, de azért nem csúnyák a tárgyak, olyanok, amiket egy gyerek tud csinálni, kicsit girbegurba, kicsit egyenetlen, de szerethető. :) emellett eddig sem azzal volt a gond, hogy nem tudnak jól rajzolni, sokakat nem az zavar, hogy gyermekes rajzok vannak a kepeken, hanem hogy 100. dísztárgyat nem venne a lakásába. De használati tárgyat (pl most sütőkesztyűt varrunk velük) szívesebben vesznek, ezért keresek ötleteket, véleményeket, hogy ki mit venne meg, mi az, aminél nem zavarja, ha picit tökéletlen.

2022. okt. 10. 16:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem bántásból írtam a nem túl szépet, ezt te jegyezted meg, éb csak erre írtam, hogy sajnos nem sokan fognak "nem szép" mütyürt venni, max. akik tudatosan segíteni akarják ezzel a beteg gyerekeket.

Egyébként ez így, ahogy írtad tulajdonképpen nem hivatalos, mondjuk nem hiszem, hogy olyan nagyon foglalkozik vele bárki, de te magad, mint készítő nem rendelkezel ezek szerinte adószámmal, nem vagy szerződésben sem velük.

Na most, ez el lehet játszani egy darabig, de ha te valós bevételt akarsz szerezni, mint írtad, az ilyen úton nem fog működni.

2022. okt. 10. 17:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Textil zsebkendő, textil szalvéta, csomagolásmentességhez mosható tasakok, batyuk.

Szerintem igen hasznos lenne.

2022. okt. 16. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!