Az alábbi csiszolók közül melyik fordulatszáma szabályozható valamilyen módon? Dedra 7809, Scheppach BTS 700, Kraft&Dele kd1731
Az alábbi csiszolók közül melyik fordulatszáma szabályozható valamilyen módon?
Dedra 7809, Scheppach BTS 700, Kraft&Dele kd1731.
Ezeknek a kialakítása lenne megfelelő számomra, de jó lenne, ha le tudnám szabályozni a fordulatszámát valahogy a nagyon finom munkákhoz.
Tudtok erre jó megoldást?
nem bizony
univerzális motort sarokcsiszolóban, fúróban, láncfűrészben meg hasonló kis méretű de nagy nyomatékot igénylő gépekben találhatsz, ezek a motorok üresjáraton több tízezret elforognak
ennek a fordulatát tudod szabályozni feszültséggel mint amit az első javasolt
aszinkron motor pl köszörűben, asztali fúróban van
ezeknek 230v/50hz hálózatról max 2800 körül van a fordulatuk
aszinkron motor fordulatát nem lehet feszültséggel szabályozni, teljesítménye csökkenik de az üresjárati fordulata megmarad
gyanítom hogy ezekben is aszinkron motor van mint a köszörűkben
legegyszerűbb fordulatszám szabályozás ha lehet áttételt módosítani
vagy veszel egy frekvenciaváltót
A fordulatszámuk 2800-2850-2950 1/min, ami az aszinkron motor teóriát erősíti.
Az áttétel fix, a motor tengelyén van a csiszoló, ha jól sejtem, nem ékszíj hajtja egy tárcsán keresztül.
A frekvenciaváltó tuti megoldás? Gyorsan utánaolvasva azt látom, hogy inkább egy fázisból csinál hármat, illetve a felére csökkenthető a fordulat, ami nekem még sok. Vagy csak rossz leírást néztem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!