Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Bútort szeretnék festeni matt...

Bútort szeretnék festeni matt fehérre. Mit javasoltok?

Figyelt kérdés

Üdvözletem.

Gyerekbútort szeretnék festeni matt fehérre. A kérdésem az, hogy milyen festéket használjak? A krétafesték kizárva, nem gondolom elég tartósnak, és a vízbázisú festékeket sem. Szerintem ami vízbázisú, azt simán le is lehet mosni bárhonnan, ezért a takarítása azt eredményezi, hogy lehet festeni újra. Gyerekbútornál a maszatok miatt időnként még súrolásra is szükség lehet. Ami még lényeges, hogy ne sárguljon be. Használtam már ajtóra supralux matt zománcfestéket, tényleg csodás lett, de besárgul az is. A lényeg, hogy tartós, szép matt és hófehér legyen. Ja, és nem horror áron. Köszönöm annak, aki válaszol. :)

2022. okt. 2. 20:18
 1/4 Kalányos Zelenszkij válasza:
68%
[link] Megprobálhatod ezt, elég jól értékelt nem tudom jó e neked, de én ezt találtam, nem irja hogy zománc lenne vagy kréta, szóval szerintem te ezt keresed.
2022. okt. 2. 20:31
 2/4 A kérdező kommentje:
Az ikeásat én is néztem már, de fél liter 4000-ért sok, ha azt nézem, hogy egy egész emeletes ágyat festenék le.
2022. okt. 2. 20:39
 3/4 nemaRendőrség ***** válasza:
68%

Mi egy bonanza szekrényt festettünk le fehérre, sötétbarnáról.

Két réteg szintetikus fehér festékre ment rá egy valami kilenc az egyben csodafesték. Nem vérzik át, jól néz ki.

Annyi hogy kell neki 2 hét száradás, hogy lehessen lekaparni

2022. okt. 2. 21:50
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A vízbázis még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem lesz tartós a bevonat de ez a festék fajtájától függ.

Kérdezz erről szakembert egy festékboltban. Úgy is el kell menni megvenni...

Ha meg egyáltalán nem bízol a vízbázisban akkor vegyél szerves oldószeres festéket. No de a szakboltot úgy sem érdemes kihagyni. És ott elmondanak mindent

2022. okt. 3. 13:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!