Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ennek a satunak miért van két...

Ennek a satunak miért van két orsója?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

2022. szept. 28. 18:34
 1/7 crudy ***** válasza:
100%
Ennek csak egy orsója van. Az also csap csak megvezetést szolgál. A satuk mozgó fele áltálaban valamilyen csúszó fepületen mozognak. Ez lehet egyenes vagy fecskefarok, de valami megvezetés van. Itt ezt kispórolták és az alsó tengely miatt nem tud a mozgó fél körbe forogni.
2022. szept. 28. 18:39
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, és az alsó csapon az az állítóanyának kinéző alkatrész vajon milyen célt szolgáll? A videóban 1:02 percnél pedig még egy lelapolást is látni a felső orsón, ahová az állítóanya pereme beilleszkedik. Ez vajon mi?
2022. szept. 28. 18:54
 3/7 crudy ***** válasza:
100%
Igen, látom. Kicsit túl komplikált szerintem. Az alsó csavart be kell tekerni és az azzal a gyűrűvel szerintem egy anyag. Az a gyűrű illeszkedik a lapolásba amivel rögzíti a csőtengelyt tengely irányba amiben a menet van. Így gyakorlatilag nem tudja az orsó kitolni vagy kihúzni az anyát.
2022. szept. 28. 21:36
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Milyen igazad van, tényleg egy anyagból van, és ahogy írod. Furfangos megoldás. Teljesen véletlen bukkantam rá, ilyen konstrukcióval még nem találkoztam, meg több képet sem sajnos, pedig több nyelven is kerestem, többek között oroszul, németül, angolul, lengyelül, de semmi.

Valami szovjet vagy NDK-s gyártmány lehet talán.

2022. szept. 28. 22:11
 5/7 A kérdező kommentje:
Amúgy ezt valószinűleg egyszerűbb volt így gyártani, elég volt az eszterga, nem úgy mint a fecskefarkú megvezetésnél. Sőt, ha egy ilyen kikopik, lötyög, egyszerűen csak újra kell esztergálni a megvezető csapot (alsó tengely) míg a fecskefarkú megvezetés kopásából eredő játékot nem túl könnyű kiküszöbölni.
2022. szept. 28. 22:17
 6/7 crudy ***** válasza:
100%
Nem, azt valóban nem. Azonban önteni itt is kellett. Valószínűleg nem olyan robosztus mint egy teli öntvény satu, de kompakt.
2022. szept. 28. 22:24
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez arra jó, hogy nem az asztal szélere kell felszerelni spec szükség esetén.
2022. szept. 29. 07:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!