Szobatermosztátot a leírás szerint bekötöttem, konnektoros megoldással, hogyan tovább?
Tehát a lényeg, N nulla, L fázis, oké. De én egy elosztót szeretnék rákötni pluszban és abba a régi-régi kazán dugvilláját bedugni. Ha kap áramot (termosztát által) akkor van áram ha nem kapcsol akkor nem. Ebbe dugnám a keringetőt is, szintén ha indul a kazán, indul a keringető.
Kérdésem, az 1-2-3 közül mi hova megy, mert nem egyértelmű számomra az áram iránya.
Van ahol áthidalást is tesznek az L és COM közé.
Nem muszáj a keringető végül is, gravitációs van. Majd az akkor kell inkább ha a vegyes megy (ki akarom próbálni úgy is), és akkor viszont vezérelheti a ki-be kapcsolást a termosztát, a gázkazánt meg akkor úgyis kikapcsolom teljesen.
Lehet én bonyolítom túl csak, de annyira nem akarok szórakozni a kazán elektronikájával, azért (is) akartam az említett módon.
A kazánod rajza alapján szobatermosztát a 3-4 sorkapocs közé megy, ahol gyárilag áthidalás van!
Ha a szivattyút is ezzel akarod vezérelni, akkor be kell tenni egy relét. Termosztát kapcsolja a relét; relé egyik kontaktja kapcsolja a gázkazánt(3-4 pont), másik kontaktja a szivattyút.
Így a gázkazán kikapcsolasától függetlenül a keringetőt kapcsolja a termosztát.
Ha ezt gondoltad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!