Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért szed szét valaki valamit...

Miért szed szét valaki valamit, ha nem ért hozzá?

Figyelt kérdés
Apumtól kaptunk egy régi benzines fünyírót ami nem müködött, és a párom nekiállt megjavítani mindenféle szakértelem nélkül. Vagy 50 pici darabra szétszedte, egy egész délután kinlódótt és káromkodott vele, 6000 forintért vett bele alkatrészt és végül 10000 forintért eladta. Tehát kb 8órán át javította mert többször is szétszedte, és végül 4ezer forint haszonnal eladta. Ez azt jelenti, hogy 500 forintos órabérért dolgozott. Mi értelme ennek?

2022. szept. 17. 13:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%

Azt gondolta, meg tudja javítani. Tévedett.

Ha mindig mindenki csak annak állna neki, amit biztosan meg tud csinálni, még a fáról se jöttünk volna le.

2022. szept. 17. 13:54
 2/11 anonim ***** válasza:
96%

Annak mi értelme lett volna, ha helyette leül a TV elé, és egész nap sörrel a kezében meccset néz? Kell, hogy mindennek értelme legyen amit csinálunk?

Amúgy nem tudom hallottál-e már a tanulás fogalmáról.

Itt nem az számít, hogy 8 óra alatt keresett 4 ezer Forintot. Hanem az, hogy a kezdeti tanulásba fektetett idő hosszú távon tud kifizetődni. Hiszen másodjára már tudná, hogy mi lehet a gond, mi az amit szét kell szedni, megéri-e egyáltalán. Másodjára már nem 8 óra lenne, hanem csak 4 harmadjára meg már csak 2 óra.

2022. szept. 17. 13:58
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
előttem mindketten kiváló választ adtak. A kérdező szórjon a felére hamut, és kérjen bocsánatot a férjétől.
2022. szept. 17. 14:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én mikor először cseréltem kuplungot az autóban, összesen 3 nap volt. Most már fél nap alatt megcsinálom.

Ne vond kérdőre, a szerelés rengeteg férfinek hobbi, vagy/és kihívás, ugyan olyan kikapcsolódást nyújt mint a sport vagy a bulizás vagy a kirándulás. Ezen túl lehet valós javítási szándék, elsőre nem mindig sikerül. Lehet mögötte pénzspórolás (nekem is ráment 3 napom az előbb említett műveletre, de megspóroltam akkoriban fél havi fizetésemet), aminek a hatásfoka idővel nő.

Az, hogy közben káromkodik, vagy néha felidegesíti a szerelés közben jött nehézség, szerszámhiány, alkatrészhiány, stb. mondhatni vele jár, ettől még nem biztos, hogy nem élvezte.

Te abszolút nem tiszteled a férjedet, ha az általad vázolt javítási kísérletét elkönyvelted egy 500ft-os órabérben való szenvedésnek. Gondolkozz el ezen.

2022. szept. 17. 14:42
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is szétszoktam szedni a dolgokat, sokszor sikerü is megjavittatni a dolgokat, mondjuk a gázkazán gázszeleprészéhez nem nyulnék.

Van hogy puszta kíváncsiságból szedek szét valamit. Szeretek szerelgetni.

2022. szept. 17. 15:37
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én a csöves rádiók megszállottja vagyok. Veszek egyet, rendbe teszem, eladom, mert nincs helyem. A legritkább esetben van rajta hasznom, de sok mosolygós délutánt kapok a pénzért. (Látnád a páromat, amikor megszólal..)
2022. szept. 17. 20:12
 7/11 anonim ***** válasza:
90%
Próbálkozik. Miért lenne ez baj??
2022. szept. 17. 20:57
 8/11 A kérdező kommentje:
Csak az a baj vele, hogy a munkahelyén meglenne a lehetősége, hogy több pénzt keressen, mert ott ha elvállal néhány túlórát akkor óránként 7 ezret is kereshetne, ő meg ehelyett itthon szerencsétlekedik óránként 500 forintért.
2022. szept. 18. 11:01
 9/11 apababa ***** válasza:
100%
Neked nincs lehetőséged túlórázni? Addig se otthon szidnád az urad.
2022. szept. 18. 12:12
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsetlem ember. A #8-ban leirt szavak konyvtari peldat mutatnak sajnos.
2022. szept. 18. 12:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!