Mivel késleltethető szódabikarbóna és citromsav reakciója vízben?
Kísérletezgetek ezzel a szénsavasítási módszerrel, de nem tudom elég gyorsan lezárni a flakont. 3+3g elvileg, ami fél-fél teáskanál, kb 1-1 mokkáskanál. Utóbbit alkalmaztam, nem ellenőriztem a tömeget. Beledobom, gyorsan tekerem a kupakot, de már rég kiment a nagyja addig.
Találtam kemény zselatin kapszulát, 500mg volt a legnagyobb, amivel találkoztam. Igen, lehet többet ebből, de jobb lenne egymozdulatos módszer, amit könnyű pl két rekesznyi ciderre alkalmazni... :) Feltéve, hogy sikerül észlelhetetlen mellékízesedéssel megoldani.
Használt valaki ilyesmit? Van valami működőképes megoldás?
Mi az amit szeretnél elérni?
Valamiben szeretnéd, ha magasabb lenne a szénsav tartalom. A régi szódás szifonos megoldást javaslom. A kulcsszavakat nézve valamilyen italnak emelnéd a szénsav tartalmát. Az a helyzet, hogy ha nem sztöchiometrikus mennyiségben alkalmazod a szilárd anyagaidat, akkor az alapanyag (cider, sör) ízvilágát is elviszi a feleslegben maradó bikarbonát, vagy citromsav.
Ha mindenképpen ragaszkodsz ahhoz a módszerhez, hogy az üvegben lévő ciderbe szórod a szódabikarbónát és a citromsavat, akkor azt a következő módon tedd:
Az üres üvegbe tedd a szódabikarbónát. Óvatosan, a palackot megdöntve, lassan rétegezd fölé a cidert. Ekkor a bikarbóna legnagyobb része az üveg alján marad szilárd állapotban. Majd a palackot függőlegesbe állítva öntsd a tetejére a néhány milliliter ciderben feloldott citromsavat. És gyorsan zárd le a kupakkal. Utána forgatással homogenizáld...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!