Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan szigeteljem a padlást?

Hogyan szigeteljem a padlást?

Figyelt kérdés

Nem titok, sajnos rettenetesen drága lett a gáz. Nekem hála az égnek van 2 cserépkályhám ami be fűti a házat. A falazat kőből van, a mennyezet pedig beton. Mivel a padlás nincs szigetelve, arra gondoltam, hogy veszek 10-15 cm vastag üveggyapotot és azzal leszigetelema padlástér egy részét(van amit használok tárolásra). Szerintetek sokat számít?

Igazából az lenne a kérdésem, hogy az üveggyapotot hogyan terítsem le a padláson? Fólia kell alá, és fölé egyaránt? Bármilyen javaslatot meghallgatok. Köszönöm szépen!

2022. aug. 27. 20:58
 1/9 anonim ***** válasza:
34%
Én csak fölé raknék fóliát .Az 5 cm vastag is elég lenne ,táblás.
2022. aug. 27. 21:17
 2/9 A kérdező kommentje:

Ilyet akarok venni:

[link]

2022. aug. 27. 21:18
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha jó a tetőd, akkor teljesen natúr mehet az üveggyapot, bár nem az obiban venném, mert tüzépen fele ennyibe kaptuk.

Tető szigetelés mindenkép megér, ott távozik a legtöbb hő.

2022. aug. 27. 21:24
 4/9 A kérdező kommentje:
A tető nem valami jó, mert nagyon régi cserepek vannak. Nem rég volt olyan özönvíz, amikor nagyon erőteljesen, és rövid idő alatt esett elég sok eső. Észrevettem, hogy több helyen ázik a cserepek között. Ráadásul fólia sincs. Most nem nagyon van 3-4 millió forintom egy komplett tetőfelújításra, de tervben van az elkövetkező 1-2 évben. És a pára nem fogja tönkre tenni az üveggyapotot?
2022. aug. 27. 21:29
 5/9 A kérdező kommentje:
Nyilván az ázást megoldom, és kitöltöm a cserepek közti hézagot ami rossz azt pedig lecserélem.
2022. aug. 27. 21:41
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Rákeresel, hogy födém rétegrend, tető rétegrend, és van kép válasszal.

Szigetelés alá mindig párazáró fólia megy.

2022. aug. 27. 22:00
 7/9 anonim ***** válasza:
39%

Nálam ugyanez a szitu. Először a cserepeket tettem rendbe, rengeteg sziloplasztot nyomtam a hézagokba (a padlás felől) a csöpögést sikerült megszüntetni. Akkor agrofóliával lefedtem az egész padlást(üres, ki van takarítva)erre 5 cm vastag járható hungarocell táblákat feltettem, majd erre is agrofólia. A cserepek esetleges mozgását, szétfagyását kerülendő a múl évben az egész tetőt lefestettem akropon cserépfestékkel.

Padlásszigetelés pipa, cserépmegóvás pipa.

A kérdésedre a válaszom:.agrofólia, a képen létható kőzetgyapot, majd újból fólia az esetleges beázás esetén nem ázik a gyapot..páraképződés nem lesz, a cseréptető a legkisebb napsütésre is forró lesz.

Nálam bevált, észrevehető a különbség.

2022. aug. 28. 07:24
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Hagyjuk már ezt az agrofóliás fillérbszást.

TÖNKREMEGY pár év alatt.

Szálas hőszigetlést teszünk a födémre, mert az EPS nem tudja követni az egyenetlenségeket, hézagos lesz: elmegy a meleg.

Tehát első lépés a párazáró fólia leterítése, aztán rá a kőzetgyapot (legalább 20 cm, ilyen 5 centiket felejtsd el, páratechnikailag meg fogod szívni).

Kőzetgyapotból sem veszünk mezőgazdasági minőségűt (sokan azt árulják jófogáson) pár év alatt összeesik.

Rockwool multirock, ez bevált.

Huzatos tetőknél ajánlott a páraáteresztő fólia leterítése a szigetelésre. Ez azért jó, mert a szigetelésből ki tudja fújni a meleget a szél, pont úgy mint a kötött pulóverből, illetve a porhó, kisebb beázások nem áztatják a szigetelést.

Kéményhez, antennához deszkákból csinálunk egy kis közlekedőt, ne a qrva drága szigetelést tapossuk szét.

2022. aug. 28. 12:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Az üveggyapot mehet egymás mellé? Vagy mindenképp el kell választanom lécekkel? 1000 mm széles, és 3 menne egymás mellé.
2022. aug. 30. 20:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!