Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szerintetek melyik a legjobb...

Szerintetek melyik a legjobb bútoráruház?

Figyelt kérdés

2022. aug. 12. 15:22
A kérdező szavazást indított:
IKEA
JYSK
Möbelix
Mömax
28 szavazat
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
90%

Ár-érték arányban az IKEA nyer, de amilyen éhezők viadala van egyes termékek esetén, az nagyon kiakasztó. Ráadásul debil a rendszerük, online nem tudsz rendelni csak azt, amit a külső árukiadóban tartanak, viszont ott csak az áruk egy kis része van. Sőt! Még olyan is van, hogy a bútor egy része itt, a másik csak ott.

Hiába van átvételi pontjuk az ország több városában is, így nem tud rendesen működni az online áruház része.

2022. aug. 12. 15:39
 2/19 anonim ***** válasza:
65%
Jysk, mert az jó bútorokat ad. A Mömax egy Ikea klón, olcsóbb árakkal, amihez gyengébb minőség is jár.
2022. aug. 12. 15:56
 3/19 anonim ***** válasza:
86%

Ikeában a metod, tyssedal, idanas sorozatok jók. Pax, besta nagyon gyenge minőség. Ezen kívül jó rendszerezőik vannak. Főként a drága termékek a jó minőségűek. Előnye az ikeás sorozatoknak, hogy te magas össze tudod kombinálni az elemeket arra a helyre ahova neked kell, így ki tudod maxolni azt. A másik háromban ez nem lehet. Egy méret van legfeljebb és kész.

Jysk-ben matrac, ágynemű, törülköző, dekor, kiegészítők jók. Van egy két nagyon jó étkezőasztaluk. Székek nem a legjobbak.

Mömax és moebelix nagyon ízléses kisbútoraik vannak messze veri az ikeásat. Vitrinek is jók.

2022. aug. 12. 18:47
 4/19 anonim ***** válasza:
73%
IKEÁ-ban néha az az érzésem, hogy semmi választék. JYSK hasonló de ott nagyrészt olcsó bóvli van.
2022. aug. 12. 19:07
 5/19 anonim ***** válasza:
87%
A bútorok minőségét illetően szerintem még mindig az IKEA a legjobb, de a szolgáltatásaik kritikán aluliak!
2022. aug. 17. 08:37
 6/19 anonim ***** válasza:
33%

A mai világban legjobb, ha saját magad csinálod a bútoraidat, ha kicsit is barkácshajlamú vagy. Ezt azért is mondom, mert a kérdés a barkácsolás kategóriában van.

Egy egyszerű bútorlapból készült íróasztalért pl. elkérnek 50-60ezer ft-ot, aztán kb. csak két lába van meg a teteje, 2négyzetméter bútorlap az egész meg rozoga is, semmi tartása. Ennél 10x különbbet építek házilag, fiókokkal rekeszekkel stb. fele-harmada összegből, egy napos munkával. Kell egy fúrógép, 8-as fafúró a tiplizéshez, meg vasaló az élfóliázáshoz...

2022. aug. 17. 12:32
 7/19 anonim ***** válasza:
87%

"fele-harmada összegből, egy napos munkával. Kell egy fúrógép, 8-as fafúró a tiplizéshez, meg vasaló az élfóliázáshoz..."

Meg néhány év tapasztalat, ami nem mindenkinek van meg. Meg hely, ahol az egészet legyártod, összerakod, stb., ami szintén nem mindenkinek adott. Meg eleve az egy nap szabadidő sem.

2022. aug. 17. 13:03
 8/19 anonim ***** válasza:
75%

#7 Valahol el kell kezdeni. Egy kispolc, egyszerűbb asztal, vagy láda tökéletes kezdésnek. Ha ki vannak számolva a méretek, lapszabászatban olcsón be lehet szerezni a bútorlapokat, igazából a szoba közepén is össze lehet szerelni, nem kell hozzá műhely sem.

Komolyabb bútorokhoz tényleg kell azért tapasztalat is, a méreteket is jól előre kell látni, meg további célszerszámok is kellenek. De idővel belerázódik az ember.

Amit én látok amúgy, sok nagyáruház abból él, hogy sokan vannak, akiknek kb. egy csavarhúzó vagy fogó nincs otthon, eszükbe sem jut hogy valamit megjavítsanak esetleg maguk építsenek. Azt hiszem egyik éven jártam pont a JYSK-ben, lehet kapni készen kb. 80x80cm-es bútorlapot élzárva. Nagyon rácsodálkoztam, hogy ennek darabja kb. 15ezer Ft-ért volt. El is gondolkodtam, vajon kik vesznek ilyet, mert lapszabászatban 3-4ezer Ft/négyzetméterárban lehetett kapni bútorlapot, igaz nem élzárva, bár az egyszerű élfólia (0,4mm vastag) kb. 50Ft/méter árban van.

Szóval én valahogy azt érzem, a nagy áruházakban az áruház nagy nevét fizetik meg a vevők, nem pedig a műszaki tartalmat, talán ezért is érdemes belefogni saját bútor készítésébe. Meg nekem mondjuk volt motivációm is, megtörve a szürke hétköznapokat kikapcsolódás is a barkácsolás mondjuk egy-egy hétvégén.

2022. aug. 17. 14:55
 9/19 anonim ***** válasza:
71%
Hogy érdemes-e, az nagyban múlik a fizetésedtől is. Nem mindegy, hogy 1.000 Ft/óra vagy 10.000 Ft/óra a fizetésed. Előbbi esetén megéri rááldozni pár órát arra, hogy olcsóbban jöjjél ki. Utóbbi esetén megéri 1-2 órával többet dolgoznod a szakmádban/munkahelyeden, és megvenni készen a dolgokat.
2022. aug. 17. 15:24
 10/19 NTBS ***** válasza:
67%
IKEA.
2022. aug. 17. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!