Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hajdú bojler melegvízcső csere?

Hajdú bojler melegvízcső csere?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudnátok nekem segítséget nyújtani abban, hogy hogyan lehet kicserélni a bojlerben a melegvízcsövet? Vízköveztem már párszor, de sajnos most olyan problémám van, hogy hiába nyitom ki meleg víz csapot, egyszerűen alig jön belőle. Már régóta fenn áll ez a probléma, de most már olyan gyenge, hogy minimum fél óra mire lesz a kádban annyi víz, hogy tudjak fürödni. Gondolom a bojléer belsejébe kell kiszerelni(régi hajdú bojler). Előre is köszönöm.

2022. aug. 7. 20:28
 1/10 anonim ***** válasza:
73%

Nem hinném.

Gyaníthatóan a belső vízhálózatod van eltömődve rozsdával meg mindenféle szennyeződésekkel.

Gondolom a vízcsap végét már letekerted.

Esélyesek még pl. az elzárók ill. a sarokcsapok.

2022. aug. 7. 20:32
 2/10 anonim ***** válasza:
88%

Sehogy csak a bekötőcsövet tudod, amit látsz.

Esetleg tolj végig valamit a bojler csövébe, miután a bekötőt levetted.

A hideg víz bemenőn jó? Mert az is okozhatja ugyanezt.

2022. aug. 7. 20:35
 3/10 A kérdező kommentje:

A bojler meleg víz csatlakozóját levettem, megnyitottam a csapot, majd belefujtam és tökéletes. A flexibilis cső ami rajta van az is jó. A hideg víz jön rendesen, ahogy a bemeneti is jó. A víz az tűz forró, de nincs nyomás. Egyébként már a csapot is szét szedtem és az is rendben van. Lehet kapni hozzá belső meleg víz csövet:

[link]

2022. aug. 7. 20:55
 4/10 A kérdező kommentje:
Az normális, ha a bojler kb. fél óra alatt telik meg vízzel? Szerintem nagyon nem. Lehet, hogy a nyomásszabályzó ment tönkre? Vagy a bojler belsejében az a gomba amin be folyik a víz?
2022. aug. 8. 00:35
 5/10 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy meg van a hiba. Próbáltam átfújni a bemeneti ágon, de épp hogy át megy a levegő. Próbáltam megkapirgálni a bojler belsejében azt a gombát de valószínű, hogy nagyon el van vízkövesedve. Mivel tudnám azt kitakarítani?
2022. aug. 8. 12:06
 6/10 anonim ***** válasza:

Vízkőoldó. Keress géleset elvileg olyan is van.

Csőrészét tudod kerek reszelővel is tágítani.

2022. aug. 8. 14:26
 7/10 A kérdező kommentje:
Megoldódott a probléma. A bojlerem belül a hidegvíz csatlakozó csonk, annyira el volt vízkövesedve, hogy még a levegőt is alig engedte át. Csavarhúzóval és kalapáccsal óvatosan ki ütögettem mindenhol. Most már nagyon szuper.
2022. aug. 8. 21:09
 8/10 A kérdező kommentje:
A viszkőoldó nem használt volna.
2022. aug. 8. 21:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Ott már nem.
2022. aug. 9. 09:03
 10/10 laca1981 válasza:
Nem feltétlen, a 100%os citromlé forró vízben csodákra képes :)
2023. máj. 19. 11:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!