Alsó ki folyású bojler beszerezhető a pult alá is, vagy kizárólag csak a csap fölé helyezhető?
Lehet ebből adódóan bármi fele problémája, esetleg befolyásolja a működését valamilyen módon?
Vagy csak a kényelmesebb bekötés miatt fontos hogy alsó vagy felső kifolyású egy bojler?
Ha az ötliters kisbojlerre gondolsz, azt teheted akárhová, csővezeték kérdése az egész. Nagyobb bojlert akkor tehetsz lentre, ha fekvőek van gyártva. A hajdú is gyártott ilyent.
A felső kifolyású bojlert nem értem. Milyen is az? Még nem hallottam róla.
Alsó vagy felső elhelyezésű sztem. Van amit a mosogató alá szerelsz, az az alsó elhelyezésű, és van ami a mosogató fölé jön, alatta van a csap.
Fejre állítani egyiket sem jó a csövek és esetleg egyéb kialakítás miatt.
Az alsó kifolyású = alján vannak a csatlakozások, ezek a mosogató fölé helyezhető bojlerek.
A felső kifolyású = tetején vannak a csatlakozások, ezek a mosogató alá helyezhető bojlerek.
Így van bekötve egy felső kifolyású bojler a mosogató alatt elhelyezve:
Én pedig így szeretnék bekötni egy alsó kifolyásút a mosogató alá:
Nem elforgatva! Nem fejjel lefelé!
A történet röviden annyi: hogy a mosogató alatt elhelyezhető (felső kifolyású) bojler csak 15L méretig van.
Én viszont 30L méretű szeretnék, de ebből a méretből csak mosogató fölé tervezett (alsó kifolyású) bojler van a piacon, csak a mosogató felett nincs hely a bojler számára..
Ha nem állítod fejre, akkor tökmindegy hová szereled. Férj hozzá szerelésügyileg, ennyi.
A bojler úgysem tudja, hol helyezik el.
A hozzá nem értők miért válaszolgatnak.
Ami a csap felett van,az nincs hálózati nyomás alatt.
A csap kinyitásakor áramlik be,illetve a keresztül a víz rajt.
A felső állandó nyomás alatt van,de csak a saját hozzáadott csappal szabad üzemelni.Mert mikor melegszik a víz,és tágul,a túlnyomás itt a csapon távozik.
Nem azon múlik hogy a bojler tudja e hova szerelik.
6# jogos. De nem jó amit írsz.
Ma már úgy nézem mindenféle van vegyesen.
Mert van alsó is saját csappal, nyomásmentes.
Szval ha saját csappal van, akkor csak azzal üzemeltethető, és megfelelő irányba kell beépíteni.
Ez így pontosabb, és gondolom nem a magasság a mérvadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!