Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fa lakkozás? Hogy lesz sima a...

Fa lakkozás? Hogy lesz sima a felülete?

Figyelt kérdés
Vettem obiban natúr fát, csináltam belőle egy asztalt. Lenolajkenécével alapoztam, ás supralux monolakk selyemfény lakkot nyomtam rá egy rétegben. Még nem száradt meg teljesen de érdes lett a felülete, eddig tökjó sima volt. Hogy lesz olyan a végeredmény mint a bolti tömörfa bútorok?
2010. szept. 21. 19:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Újra kell csiszolni /finommal/ és még egy lakkréteg. Legalább két réteg lakk mindig kell.
2010. szept. 21. 19:18
 2/5 anonim ***** válasza:

az utolsó réteg felhordásának kivételével, minden réteg felhordás után, nagyon finom csiszolópapírral kell megcsiszolni, a tökéletesen megszáradt lakkozott felületet, majd totál portalanítani és mehet rá a köv. réteg. ha azt a hatást akarod elérni ami a bolti bútotorokon látsz, min. 3-4 rétegben kell a selyemfényű lakkot felhordanod rá. (csak az utolsó réteg után nem kell csiszolni, egyébbként igen.)

minden réteg

2010. szept. 21. 19:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Kedvenc net-asztalosom Stevin Marin. Remek videói vannak a Youtube-on. Az egyiken egy sakk-asztal készítését mutatja be, ez elég hosszadalmas, de számomra nagyon érdekes és szórakoztató, kb. 7 részből áll. Az utolsó 3 részben foglalkozik a tábla lakkozásával, annak előkészítésével. El sem tudom mondani, milyen sok műveletet végez, de a végeredmény magáért beszél: mint a tükör. Szóval ha van kedved és némi ángol tudásod, nézd meg az utolsó részeket, sokat lehet tanulni belőle.

http://www.youtube.com/user/stevinmarin#p/u/79/RYkJvm-59c0

2010. szept. 21. 19:47
 4/5 A kérdező kommentje:
Nyugtassatok meg hogy a lenolajkence nem volt hülyeség. Szép lett a szine az biztos, de nem a "supralux alapozót" használtam ami a lakk dobozán volt írva.. És az és az első réteg között nem csiszoltam akkor még egész sima volt. De most az elsö réteg után fogok csiszolni akkor holnap és csak úgy fog menni rá a második.
2010. szept. 21. 23:07
 5/5 B.Szabó László válasza:
100%
Szia.Ha a csiszolás előtt gyengén bevizezed a felületet amikor megszárad a felület felszálkásodik!Ezt a szálkásodást könnyebb csiszolni.Lehet hogy az olajozás után felszálkásodott a felületed úgy mintha vizezted volna.Üdv Laci.
2011. okt. 15. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!