Érdemes lehet olcsó láncfűrészt venni?
több villanyfürészem is van, de csak a legolcsóbbat használom. Arra a munkára, amire neked is kell tökéletes, és nem volt húszezer sem.
A láncfűrész hosszú életének titka, hogy nem szabadfél órát egyfolytában hajtani, valamint az olajtankja minőségi olajjal legyen a jelig.
(én Eneos 0W20 autó-motor olajat használok, tökéletes a kenés)
Nem vagyok erős ember, a négy kilós fűrészt még egy kézben elbírom. Az öt kilóshoz nekem már két kéz kell.
Súly szerint is néztem a fűrészt. Azt mondták, abban "nincs anyag" nem lesz hosszú életű..öt éve nyegtetem, tíz perc, aztán leteszem. Egyik fűrésszel sem vágtam vasba(szögbe) ezért a láncok kifogástalanok.
De ha motorost szeretnél, akkor akciósan már láttam 16 ezerért is(újonan) azért nem írom, hogy kínai, mert minden az, és nagyon jók
A benzinmotorosnál az üzemanyag 1:50-es keverési arányára kell ügyelni(van olyan gyártó, ami 1:40-et ír elő)a benzinhez mindenképpen stihl 2T olaj kell.
Én a két (sajnos) kivágandó fámhoz ilyen Al-Ko gépet vettem, és meglepően jó.
Simán átvágtam vele 30-40 centis rönköket is. Lágyindítású a motorja, és a lánc se lazult meg folyton mint amit több elektromosnál tapasztaltam. Olajra érdemes figyelni, mert az elég gyorsan fogyasztja ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!