Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » RAL színskálát hol lehet...

RAL színskálát hol lehet megnézni Budapesten?

Figyelt kérdés

Szeretnék a design skálából választani a bicikli vázam szinterezéséhez. Sajnos a gyárban, ahol csináltatni fogom, ott erre nincs lehetőség. Halvány kékre gondoltam, de látnom kell kint a fényben, mielőtt megrendelem a festést.

[link]

2022. júl. 6. 15:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Esetleg OBI vagy egyéb festékbolt? Persze, ott is csak a színskálát nézheted meg élőben, ha az segít, nem fémen magát a színt. Azt esetleg autó javító műhelyben, bár a halványkék nem olyan gyakori szín náluk szerintem.

Melyik árnyalatra gondoltál egyébként? A klasszikus RAL skálában halványkékből pont nincs nagy választék, én is kerestem korábban, az 5024 nyert végül, ez volt kb. az egyetlen, amit annak lehet nevezni. Élőben pont olyan, mint a wikipediás képen, csak fényes. Olyan mint ez: [link]

Ha az 5012-ben gondolkoznál még, az az a tipikus korlát kék, jóval élénkebb, mint amit halványkéknek nevez az ember. Ha budapesti vagy, akkor referenciának szerintem ilyen a bkv buszok kapaszkodója.

[link]

2022. júl. 6. 18:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Összekevertem a két színt, az 5015-re gondoltam korlátszín alatt, olyan a bkv is. (Most még ellenőriztem is magam, és hihetetlen, de még egy arculati doksit is találtam róla. :D)

De az 5012 is élénk, a linkelt képen az van. Ha beírod a ral kódot és azt, hogy "bike" egész jó találatokat lehet kapni.

2022. júl. 6. 18:33
 3/4 A kérdező kommentje:

ALpine Blue-ban gondolkozom, ahogy írtam az a RAL Design skálában van.

Bicajra valami ilyesmire gondoltam:

[link]

2022. júl. 6. 18:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Igazad van, ne haragudj, figyelmetlen voltam.

Ebben sajnos nem tudok segíteni.

2022. júl. 6. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!