Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Asztalos mellé besegíteni?

Asztalos mellé besegíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

26 eves lany vagyok es oszinten nagyon erdekelne a butorasztalos szakma. Mar gyerekkent is nagyon szerettem kartonbol es mas anyagokbol szekrenyt asztalt stb. csinalni, folyton berendeztema ciposdobozokat.

Szeretnek elmenni egy kepzesre, de sajnos 2 munkahelyem van, egyedul vagyok, nem tudok egy kepzesre elmenni ugy, hogy valamelyik munkamat ne adjam fel, ami sajnos anyagilag nem fer bele.

Mit gondoltok arrol, van vajon lehetoseg arra, hogy mondjuk egy szakmaban dolgozo emberkehez becsatlakozhatnek "segitsegnek"?

Tanulgatni, segiteni elozetes tapasztalat nelkul..

Nehany nap delutanonkent mondjuk.

2022. júl. 3. 23:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha neked jól esik és érdekel hajrá.
2022. júl. 3. 23:23
 2/10 anonim ***** válasza:
Az esély megvan rá, ha megpróbálod.
2022. júl. 4. 06:42
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Megpróbálhatod, nem vesztesz semmit vele. Viszont nagyon jó formába kell lenned erőlétileg. Sokan abszolút nincsenek tisztában azzal, hogy az asztalos nehéz fizikai munka!

Mapnapság főleg bútorlapból készülnek a bútorok, mert a fát nagyon kevesen tudják megfizetni.

pl: gardrób kasztnikat csavarozni szoktuk, mert külsejére takaró lapok mennek. 2 kaszti lap összecsavarozása egy emberes. azaz felteszed az asztalra az egyik oldalt legyen egy 1500mm-es majd felteszd mellé a rövid oldalt mai legyen most 900 mm. A kettőt élére állítva egy kézzel kell össze szorítanod amíg a másik kezeddel az akkus behajtóval csavarozol. Mindezt, úgy hogy szinte tökéletesen kell illeszkedni egymáshoz a daraboknak. Ezután hozzá csavarozod a másik két oldat is. végül felteszed a hátlapot. Szóval önállóan kell tudnod mozgatni a kasztnikat, lerakáshoz érdemes segítséget kérni. Ez most egy nagyon könnyű doboz lett amit amit be is kell vinni a megrendelő lakásába.

A konyha tornyok sarokszekrények 20-60 kg között mozognak. liftekbe szinte soha nem férnek, így akár a 10.re is a lépcsőn kell vinni. A tornyon lehet könnyíteni, hogy kiveszed a fiókokat, ajtókat leveszed, de sarok szekrény egy sarok vasalattal nem igen bontható.

de egy sokkal egyszerűbb pl ami szintén mindennapos. Annak a minta doboznak amit elvileg megcsináltál van 4 polca 500x864 mm-es lapok. csak annyi dolog van vele nitró hígítóval áttörlöd, egy vésővel sorjázod az épfóliát ha szükséges. majd össze rakod egymás mellé és betekered csomagoló fóliával. Ezt rá kell feszíteni különben szétcsúsznak a lapok cipelés közben. Ez 18mm lapból kb 22 kg lesz. A kis dobozod pedig kb 32-34kg

Sajnos ezek a 20-35 kg-s súlyok nagyon gyakoriak.

2022. júl. 4. 07:51
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

3+

amit szerintem így látatlanba tudnál csinálni, a nitrós takarítás és csomagolás. Esetleg ha ügyesnek talál az asztalos akkor rád bízza a fogantyúzást, vagy fiók össze szereléseket. Sajnos a többihez valószínűleg nem lesz meg az erőléted.

és még talán a lamellózás vagy tiplizés, viszont ha ezt elrontod előfordulhat hogy kuka lesz a lap, ez viszonylag nagy figyelmet igényel. Viszont sorozatba egy típust nem nehéz csinálni egyszerű segéd munka szint. Ekkor szintén pörgetned kell a bútor lapokat

2022. júl. 4. 07:57
 5/10 anonim ***** válasza:
37%
#3 Nem értelek titeket. Támogatás támogatás hátán! Kifizeti, mert a magyar alapvetően nem tud bánni a pénzzel, a 3M-ra úgy tekint, hogy talált pénz. Összerakod a bútort a műhelyben és vigye fel a 10-re a költöztető! Fizesse ki a tulaj a költöztetőt, építsétek be az árba! Nem volna muszáj lesántulni ebben a szakmában, sántuljon le a költöztető, de Ő meg nem fog olyan hamar, mint Te, mert ezt csinálja minden egyes nap, deréktartó öv, emelő heveder, rutin.
2022. júl. 4. 09:49
 6/10 anonim ***** válasza:

5! Te a bútorboltban árult bútorról beszélsz! Ott tényleg így van az egyén kinézni, szállító beteszi a házba ahova kéri a megrendelő. Aztán, ha kifizette a szerelést is, jön az asztalos alvállalkozó és összerakja. Vagy, ha nem, akkor a megrendelő szabadidejében össze legozza.

1 vagy néhány fős kis asztalos cégeknek nincs költöztető csapata. És ezek az emberek méretre készítik a (egyedi) bútort, amit ők be is szerelnek. Tehát a felméréstől kezdve az anyag megrendelésén át a beépített letakarítva átadott bútorig mindent ők csinálnak. Így ha neked szükséged van egy szobába faltól falig, és plafonig érő gardróbba akkor asztalost keresel, ha jó a szabvány bútor és az előbbi dolgok nem izgatnak akkor neked a Kika jó opció. Az egyedi bútorokat nem szokás elvinni költözéskor mivel többnyire csak az adott helyre passzolnak.

"deréktartó öv, emelő heveder, rutin." ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy szinte minden lépcsőházba úgy kell beforgatni, pörgetni, kiemeli függőbe- vissza dönteni az egyedi bútorokat. A heveder csak akadályoz.

De olyan is többször előfordult, hogy a megrendelő az egyenes konyhába egy lapból kérte a munkalapot (miért ne? Nem a praktikerről van szó), így az 5,5 méteres munkalapot a lépcsőházba a korlátok között 3-an függőlegesen emeltük fel az 5.re, ahol a lépcsőház ablakán kidugva tudtunk befordulni a lakásba. Közel 80 kg egy ilyen tábla.

2022. júl. 4. 11:55
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem értesz. Nem, én arról beszélek, hogy bízzatok meg (Ti, asztalosok) költöztetőt. Senkinek sincs költöztetője. Szóltok költöztetőnek, az árba beépítitek és ennyi. Nem kell ehhez 10 fős asztalos brigád, sőt pont hogy azoknak kellene így csinálni, akik csak páran vannak. Ki tudják fizetni!
2022. júl. 4. 15:55
 8/10 anonim ***** válasza:

Persze megoldható lehet, a kérdés csak az ki vállalja a felelősséget és a javítási költségeket, ha szállítás során megsérülnek a kasznik? Egy festett mdf bútorlapnak 68000 ft m2-e, de egy egyszerű fényes mdf élzárva is 15-20000 ft/m2, a sima fehér pedig 6000 ft/m2

Ha veszünk egy festett mdf hűtős kasznit, és a költöztetők a látszó oldalát (~500x2500mm =85000 Ft)odaverik a lépcsőházban, még a költöztető csapatnak kéne nekem fizetnie... ehhez akkor hozzájön az ,hogy én még egyszer legyártatom az oldal lapot, ami mostanában 3-4 hét általában, előkészítem a műhelyben majd odaviszem beépítem. Jó esetben a ragasztott elemeket szét lehet ütni, ha nem kell egy komplett új kaszni. És még rámegy fél napom kiszállással együtt. És így megálltunk kb 100-110000-es javításnál, míg a költöztető csapat meg kér 30-40000 ft-ot.

És én mint vállalkozó bizonyítsam be, hogy nem a műhelyben, és nem szereléskor sérült meg. Téged mint megrendelőt gondolom zavarna egy látszó sérülés a 1,5-3 milliós konyhádon.

2022. júl. 5. 06:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Gyerekek nem vagyok asztalos de egy kis logikával ezeket össze raktam saját magamnak, igaz lap szabászathoz adtam le a méreteket de sok asztalos is ezt csinálja. Tény hogy emelgetni kell.
2022. júl. 23. 13:29
 10/10 anonim válasza:

Menj el a Dagoba rendszerbe, és ott keresd meg a zuglói asztalos iskola esti tagozatát.

Délután, négy után van.

Heti 3 nap. OKJ-s.

Az első 2 szakma ingyenes.

Ne várj vele sokat.

2022. okt. 13. 00:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!