Új Steinhaus PRO-RH1050 Fúrókalapács 5 perc alatt kb. 1 centit haladt panelbetonban. Mi lehet a gond?
Sima fúró módban csináltam egy kis gödröt, hogy ne csússzon ki a fúrószár, majd átkapcsoltam ütvefúrásra, de nagyon nem akarta vinni a betont. Nagy nehezen bement 1-1,5 centit. A videókban ez 10 másodperc hasonló géppel.
Én csinálom rosszul (első panel fúrásom), vagy hibás lehet a gép?
A gép adatai: 1050W, 1050 ford/perc, 2.8J, SDS-Plus tokmány, 4 funkció
Azért gondoltam jó vételnek ezt, mert 39 véleményből csak 2 negatív volt.
Mindenki másnál jól ment a fúrás.
Megvan már az ütés szám, köszi.
Akárhogy nézem, azért vinnie kellene a gépnek.
A leg könnyebb, volna, ha valahol máshol ( külső fal, fürdőfal)nem látható helyen megpróbálnád.
( fürdő blokk mindig külön készült egybe)
#15: jogos, lehet hogy elkapott egy nagy kavicsot, és túlmelegedett az elején, ha a vidia leesik, akkor kuka a fúrószár, utána tényleg nem visz már semmit.
A fúrókalapácsnak az a titka, hogy minél keményebb az anyag, annál kevésbé kell nekifeküdni, ha nagy erővel nyomod a falra nem tud ütni rendesen, és könnyen elmelegszik a fúró.
Én a furat elején nyomom csak erősen, pont azért hogy ne üssön nagy kátyút a bejáratnál, utána már csak annyira kell nyomni, hogy ne "ugráljon".
De egy 5-ös furatot gyakorlatilag a ravasz pöcögtetésével ki lehet fúrni.
Nekem egy sima emag-os heinnerem van, ès par masodperc normal esetben egy lyuk panelbetonba.
Szerintem is egy nagy kavicsot találhattal el, vagy vasat.
Csinálj kicsivel arrèbb egy másik lyukat, max betömöd utána, de akkor már latni fogod, hogy mi a gond
Köszi a segítségeteket, ezt valószínűleg én bénáztam el, mert a forgásirány óramutató járásával ellentétesre volt állítva. Tudom, nagyon béna dolog ezt elnézni.. Azt átkapcsoltam rendes irányra, és az első lyukat fél perc alatt rendesen kifúrta ütközés jelzőig. Fúrtam alá egy másik lyukat, és próbálgattam, hogy jobb, ha csak tartom, vagy ha kicsit ráfekszem.
Csak simán ellentartva szinte semmit se ment be, csak szórta a port, rányomva meg simán bement. Ezek a tapasztalataim eddig. Majd még próbálgatni fogom a dolgot, mert egy kicsit nekem még gyanús a masina. Így sem 5 sec egy lyuk, de fél perc alatt megvan.
Azért ez a teljesítmény panelben nem az igazi, habár vagy hat házgyár létezett és három panel generáció, ami simán eredményezhetett 10+ különféle betonfal minőséget...
Nekem nem véletlenül van PRO-RH1500+, az nem gatyázik, pusztít rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!