A kábelek milyen rézből vannak?
A kábelek, vezetékek vörösrézből vannak, házi használatban esetleg a falban levő vezetékek lehetnek alumíniumból, sárgaréz vezeték nem igazán van.
„Bontottam egy villanymotort is, amiben 2 féle kábel volt, az egyik nagyon vörös, a másik viszont nagyon sárga(aranyszínű) volt.”
Az nem kábel, hanem zománcozott huzal. A külső zománcozás színe sokféle lehet fekete, barna, zöld, lila, rózsaszín, piros, sárga. A zománcozás miatt az anyagát ránézésre nem lehet megállapítani, a végénél kapard le róla a zománcot, akkor láthatóvá válik a huzal színe. A legtöbb vörösréz, de előfordul alumínium is, sárgaréz viszont nincs. Láttam olyan porszívómotort, amelynek az állórésztekercsei zománcozott alumíniumhuzalból készültek.
Köszönöm! Készítettem egy képet, akkor ezek szerint ez mind vörösréz? Szerintem alumínium nincs benne.
Kicsit gyenge lett a kép minősége
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!