Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogy lehet leszedni a szivatty...

Hogy lehet leszedni a szivattyú tengelyről az ilyen csigát/ kép linkelve/?

Figyelt kérdés
[link]
2022. jún. 13. 21:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Fordított menetű, de szokott lenni rajta egy lapolás a megfogáshoz. Ilyen gumivégűvel nem volt dolgom még, csak mással. De találkoztam bajonettessel is, de az feltűnő.
2022. jún. 14. 05:25
 2/7 A kérdező kommentje:

M12 tengelycsonk van írva, és nem balos menet, de miután nem tudtam leszedni sejtettem, hogy fordítva is meg kéne próbálni.

Nem akaron szétcincálni a gumit, mert talán csak szimeringes.

.

Talán a többiben is tudsz segíteni.

Beázott, leveri a biztit.

Lötyög benne a víz.

Alul kicsavaroztam kifolyt.

Felül szétszedtem, amíg tudtam.

Ott is volt egy ilyen dugózó csavar, ott meg olaj folyt ki, mikor megfordítottam.

egy kiskanálnyi.

kell pótolni?

szét kell kicsi darabokra szedni vagy kiszárad pár hét alatt, ha ki van szedve a szimering?

2022. jún. 14. 07:09
 3/7 anonim ***** válasza:

Nálunk kerámia szimeringes volt, beázás miatt szimering csere.

Motor beázott, akkor forgórész kiszed, ha lehet levegő el kifújni óvatosan tekercsek mentén. Meleg helyen 1-3 nap sacc.( Mérni szokás jó e).

Szivattyúról valami link?

Nálunk nincs benn olaj, a kerámiatömítésnél nincs.

2022. jún. 14. 11:25
 4/7 anonim ***** válasza:
Élelmiszer ipari másféle kicsit.
2022. jún. 14. 11:38
 5/7 A kérdező kommentje:

Azt hittem, hogy teljesen noname, de a kereső kidobja.

.

onex ox 5010

.

Kirohadt a szimering fém összehúzórugója, gondolom ez volt a beázás oka.

De az alsó csavar feje kívül, meg a orsó házban lévő négy hosszú csavar is vékonyodott a korrózió miatt, cserére érettek kb 2 év alatt.

.

És az orsóházban van egy imbuszfejű csavar, ahol fejre állítva a vizet akartam kiönteni, de csak meglepetésemre olaj folyt ki.

.

Végülis maradhat a csiga a tengelyen (balra csavarva sem jött le), csak hogy szedjem ki a forgórészt?

Ha minden csavar kint van, akkor próbáljam kifeszegetni a házból a tengelynél (orsónál) alátámasztva?

2022. jún. 14. 13:47
 6/7 anonim ***** válasza:
2022. jún. 14. 14:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Csak azt találtam, se pdf, se robbantott valami. Én meg más félével dolgoztam, nem mint mélykút szivattyú.
2022. jún. 14. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!