Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A porral oltó tűzoltópalackban...

A porral oltó tűzoltópalackban miből van az a kék színű por?

Figyelt kérdés

Egy leselejtezett porral oltós palackból hordozós légakku lesz.

Kiöntöttük belőle az oltóport. Kék színű valami, de nem száll a levegőben hanem gyorsan leülepszik. Ez micsoda? Valaki szerint szárított élesztő :) van aki szerint szódabikarbóna, csak meg van festve. Nekem tippem sincs.

2022. jún. 5. 03:07
 1/5 anonim ***** válasza:
87%

Attól függ, hogy mi oltható vele. Legtöbb a szódabikarbónás BC tüzekre. ABC tükre ammónium szulfát-foszfát. A D-tüzekre meg speciális.

Többféle anyag keverék. Lehet színezni is, így színről talán eldönthető pár dolog.

2022. jún. 5. 06:49
 2/5 A kérdező kommentje:

Megtaláltam a papírját, Rollexco, 6kg "Rolit-40"

[link]

ABC oltópor, illetve nitrogén hajtógáz.

Ez "ammónium szulfát" lenne? (NH4)2SO4 Az, ha jól sejtem műtrágya, illetve térfogatnövelő a kenyérben és a piskótában, vagyis szépen megesszük anélkül, hogy tudnánk róla.

[link]

2022. jún. 5. 12:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Ne izgulj, ez csak 1 a sok adalék közül, amit épp megeszünk. Az előállított termékek, élelmiszerek számos ilyen anyagot tartalmaznak.
2022. jún. 5. 13:34
 4/5 A kérdező kommentje:

Tudom, a tapétaragasztót is szeretik a népek.

Node visszatérve, akkor ebben a Rolit-40 fedőnév alatt, kékre szinezett ammónium-szulfát van?

2022. jún. 5. 15:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha minden igaz,
2022. jún. 5. 15:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!